Jurnal de stat acasa – 21

Facui una-alta (tin frigiderul ca tpot de gol deci folosesc din toate si ies cateodata niste chestii prea misto, deci trebuie sa va arat musai). Prima chestie, niste chiftele marinate.

Slide10

In mod normal niste chiftele ca toate chiftelele, carne, oua, sare, piper, ceapa, usturoi, marar, cartof fiert (asta ca sa fac multe, nu ca ar fi musai).

Slide11

Le-am copt la cuptor (nu exista carne tocata care sa nu se stranga precum pielea de baba la ultraviolete).

Slide12

E, aici vine partea misto, sosul. Am in plus o droaie de tocana de legume, am luat cand a fost in oferta, am primit, ma rog, am inflatie. Puneam la mancarea cainelui si brusc mi-a traznit sa o pun in sos. Asadar pentru sos am folosit ce vedeti in poza: vin alb, sec, un borcan de tocana de legume, o cutie de rosii cu ierburi, toate astea fierte bine (si cu putina apa) si apoi pasate. In sos am pus apoi si foi de dafin si masline.

Slide13

Eu atata va spun, ca va urma un ghiveci, sosul il voi face tot cu tocana din aia pasata cu vin, as bea sosul ala cu paiul, pe cuvant.

Slide14

Am facut si un desert, ceva usual, Romanian Cheescake.

Slide15

Hai ca am glumit (desi suna misto, romanian cheescake), e budinca de macaroane cu branza dulce si stafide, Clasic,  macaroanele fierte separat si amestecate cu unt, amestecul de branza (la 1 kilogram de branza am pus 5 oua), stafide tinute in rom cu apa calda, arome si zahar, multa vanilie. Totul copt nitel cam mult la cuptor.

Slide16

Si pentru ca e soare, m-am prostit cu o droaie de poze. Personal mi-am rtantit si niste frisca proaspat batuta langa cheescake, ca aveam o cutie stinghera de smantana prin frigider.

 

De final, cat tax, am avut musafiri cu blana si mustati. Pe alu’ Miau.

Un gând despre &8222;Jurnal de stat acasa – 21&8221;

  1. Arata bine toate! Mi-e tare dor de budincă, îmi plăcea și mie mult. Acum însă stau cuminte pe dieta mea și îmi las ochii să se plimbe admirativ pe pozele tale 😏

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s