Azi am facut niste pateuri cu o umplutura inedita.
Nu mai tin minte unde am citit de niste cornuri sau pateuri umplute cu unt si salam de sibiu ras. Nu ne permitem aroganta de a urma retete, ideea e ca in umplutura am pus si putin salam uscat ras. I-a dat un zvac.
Asadar am amestecat un rest de urda (ricotta scrie pe cutie), telemea si putin salam ras (e cam naspa sa razi salam dar na, trebuia testat). Foietajul e de cumparat, din cel necongelat de la Lidl, imi place ca nu creste mult.
Le-am impachetat, sigilat cu furculita, uns cu ou si presarat cu za’atar si parmezan ras.
Patru bucatele le-am congelat gata coafate, sa vedem cum se comporta dupa o vreme.
Le-am copt la foc mare pentru ca fiind mici se fac repede. Ce fraze tampite scot, e de la vreme.
Sexyune, ei bine da, am maini de tractorist dupa aproape doua luni de dat cu dezinfectant, spirt, etc, poate o sa isi revina la normal.
Chestiune: dupa ce trece valul de isterii, la cumparaciuni in anumite zile si la anumite ore, in special daca e frig si urat afara, puteti avea surpriza sa gasiti, ca mine, magazinele goale, preturi mici (nu la toate), aprovizionarea buna si, mere frumoase.
La speculanti se gasesc inclusiv manusi si spirt.
Afara e frig si bate un vant rece departe (pana la Chilia in port), mi-a prins lalelele inchise si asa au inghetat. Bufnitoiul are „nasul” plin cu zapada. Deci e clar, pe bufnitoi il cheama Mutu.