Ca tot e moda chinezeasca, sa va zic cum am facut acum ceva vreme treaba asta care mie mi se pare misto.
Va spun din start ca e o reteta versatila, carnea nu prea conteaza, poate fi porc, pui, vita, marinata sau nu, important e sosul care se pune la final peste carne.
Si aici as putea sa va mint frumos, ca am folosit otet negru chinezesc, dar pentru ca imi place sa zgandar puristii, o sa va spun ca nu am avut asa ceva si am pus otet balsamic. Da, stui, chinezii nu au, dar seamana destul de bine rezultatul final.
Asadar intai facem sosul din sos de soia, vin alb sec (sau vin chinezesc), otet negru chinezesc (sau, cum ziceam, balsamic), ulei de susan, o lingurita de amidon (la o cescuta de sos). In plus, usturoi, patrunjel si ce va mai place, ceapa verde, lemongrass, chestii asiatice.
Eu am pus si foarte putin 5 spices, nu e musai.
Sosul fiind gata ne ocupam de carne, tragem la foc mare carnita (eu am avut fasii de porc si pui, voi, treaba voastra), morcov, ceapa, ardei gras, Daca mancati iute, puneti si ardei iute.
Sigur ca da, puteti pune si alte legume cu timp de gatire apropiat, broccoli, spanac, ciuperci, nu va tine nimeni.
Cand e gata amestecul din wok turnati sosul bine amestecat (da, rece, ca sa se amestece amidonul bine).
Se mai agita totul pana cand mancarea arata cam asa:
Se mananca sau se serveste altora cu orez, parerea mea e ca e cea mai buna alegere.
Mai am niste poze. Rasol (va vand un pont, la Penny din Pallady, macelaria de la intrare, pieptul si rasolul de vita sunt bune si doar 20 de lei kilogramul).
Lalele, lalele …
Si plozii cerului