Ce mâncăm cu zugrăvița

Stiu ca sunt la moda pachetelele pentru scoala si gradinita, noi avem insa din astea cu meseriasi, mai bine zis, o doamna zugrav. Care poate da lectii multora, jur. Drept e acum ca barbatii nu prea mai muncesc din astea cu schele, sa nu isi rupa unghiutele, sa nu piarda randul la coafat, pensat si epilat.

Pe doamna nu v-o arat in poza dar e mititica si vajnica. Dar va arat ce am mancat noi doua la pranz in zilele de munca (mai mult ea decat eu). Cred ca vreo cateva sunt si din zilele de pauza, nu conteaza, am luat pozele in ordine cronologica.

Retineti c apozele sunt facute pe genunchi, cum am putut si eu, deci multe nu-s de parada, iar meniurile sunt cele mai simple posibile, in general de „cinciminuta”.

Ceafa de porc la cuptor

Am amestecat ulei, condimente dupa chef, boia si usturoi si am uns bine ceafa, apoi, ei ghici, am dat-o la cuptor.

Slide8Slide9

Calda, bucatele, pusa pe hummus. Rece a mers la gustari si zilele urmatoare (a fost destul de slaba, chiar daca ne-am facut nitel de cap, nu am bagat totusi multe grasimi, sare, ca nu mai suntem tinerele, nici eu nici doamna).

Slide10

Ghiveci rapid

Adica am pus intr-o craticioara cu putin ulei si condimente cam din toate cate putin, ceapa, usturoi, ardei, cartof, morcov, dovlecel, conopida. Cu capacul bine sigilat, s-a facut singurel.

L-am mancat cu iaurt amestecat cu pasta de curry rosu.

Slide12

Aripioare la cuptor

Aici deja ne aglomerasem, chiar nu am mai avut loc de poze. Am amestecat aripioarele cu un sos (marinata, doar ca nu prea le-am marinat) fin ceapa, usturoi, vin, ardei, oregano, pasta de curry.

Si, logic, le-am dat la cuptor.

Slide13Slide14

Omleta cu legume

 

Ca sa nu ne plictisim de ghiveci am inabusit legume cam ca mai sus, unde v-am zis de ghiveci, apoi am pus peste legumele scazute niste oua batute cu cas de oaie.

Slide15

Aici chiar ne-am facut de cap, am avut curajul si de doi cartofi prajiti. Foarte misto omleta, jur.

Slide16

Fasole cu carnati

Stiti deja varianta asta rapida, cu fasolea gata fiarta, conserve, ceapa si carnati trase nitelus impreuna, putin bulion, tarhon, foaie de dafin.

Slide17

Ciorba cu de toate

Asta e facuta in weekend si de fapt e bors, dar chiar i-am pus de toate, in afara de gatlejuri de pui si zarzavat mult, ardei, cartofi si conopida, am pus si niste perisoare facute din carnat proaspat (aveam in plus, nu mai congelez). Adica doar carnea scoasa din mate si facuta guguloaie, apoi pusa in zeama. Bors, leustean, nebuneala.

Slide18

Peste prajit „la pervaz”

Asta se gateste asa, cand se duc toti vecinii la pescuit sambata, tu iesi la plimbare duminica. O arzi pe sub pervaze si oftezi pana unul dintre ei vine, striga, tot la pervaz si iti da. Si zice sa zici bogdaproste.

Slide19

Orez cu legume

Ca sa o ardem cat de cat de regimurile noastre, simplu, legumele inabusite cu orez. Si muraciuni si rosii.

Slide20Slide21

Si, de final, ca v-oti fi plictisit, spaghetti cu carne si ardei copt.

Sosul, ca ala ne intereseaza, e facut din ceapa, usturoi si ardei copt, inabusite putin, apoi pusa si carnea, desfacuta si ea nitel in sos, stins totul cu vin, lasat sa fiarba lend, la nevoie am mai pus cate putina apa. Sare, piper si oregano si, spre final, cateva rosii pasate rapid.

Slide22Slide24

Cu astea am terminat holul. Mai am baia de reparat.

Un gând despre &8222;Ce mâncăm cu zugrăvița&8221;

  1. Foarte bine arată! Toate! De când cu dieta asta, salivez și la condimentele întinse colorat peste cărnuri, la ardei, roșii etc. Spor la zugrăvit că la gătit văd că este!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s