Ciorbă de bucățele

Sau bolboroace, sau de vara, sau cu de toate.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

O zeama buna si rapida cu ce am avut prin casa. Multe legume, putin kaizer afumat, pregatita rapid cam asa (fara cantitati, clar sunt aleatorii):

– am calit putin kaizerul cu cateva felii de ardei iute;
– am adaugat legumele de la congelator (radacinoase, ardei, verdeata, ceapa);

– dupa ce s-au inmuiat am pus si prazul;

– am adaugat apa (calda) si fasole verde (tot congelata);

– dupa o perioada am pus cartofii (fiind taiati mici fierb mai repede), apoi pe rand dovlecelul, cozi de ceapa verde si o rosie decojita (la abur de data asta ca sa nu folosim resurse inutile).

Am incheiat cu leustean pus la sfarsit de tot.
Slide10

Nu am acrit-o (vara nu prea acresc zemurile) dar tehnic se considera ciorba daca ii pui rosii pentru ca se considera acreala.

Simpla de tot.

Slide11

Sau dreasa dupa plac cu smantana si cu mamaliga direct in blid.

Slide12

Bineinteles ca avem chestii bonus, chefuri, pofte, ne-retete.

Cateva zile bune la rand am facut salate de cartofi. Simple de tot, cu ceapa, cativa castraveciori, cu peste din conserva (sau nu), cu putina maioneza. Si ou fiert.

Slide13

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Dar pofta poftelor a fost combinatia asta la care m-au invatat niste fete: varza calita, mamaliga, ou ochi, telemea.

Slide16

Si alta: pepene cu telemea.

Slide17

Incheiem cu poze din gradina.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s