Bruschette cu mortadella si rosii

Am primit o bucata de mortadella din Bologna si, ei da, mananc din ea si ca atare, dar nu ma pot abtine sa o fac si in alte feluri (voiam cu paste dar e cald, mult prea cald). Sa nu va aud ca asta nu e reteta, daca deschizi si un ochi al aragazului pe jalea asta, orice faci e reteta eroina, da?

Slide8

Bucata primita e o felie, de fapt un sfert de felie din genul asta de bucatoaie (poza e facuta acum aproximativ zece ani in aeroport in Bologna).

1

Asadar fix cat s-a prajit painea am pus repede intr-o tigaita mica si veche cubulete de mortadella si putina ceapa verde.

Slide9

Dupa ce s-au fript in grasimea lasata de parizerul asta bolognez, am adaugat rosii taiate cubulete si un strop de vin mai dulceag (daca e prea sec puneti si cateva graunte de zahar, sa nu va iasa sosul acru).

Slide10

Rosiile s-au inmuiat, sosul s-a legat si iaca, reteta de vara. Ia cu paine.

Cu cateva frunzulite de oregano pe deasupra, ca busuioc nu am in ghiveci. A, da, am ars-o simplu din respect pentru bucatica de mortadella, adica nu am pus multe ingrediente ca sa nu ii pierd gustul pe acolo, deci nu usturoi, nu sare, nu piper. Are ea tot ce ii trebuie.

Slide11

Am avut si o zeama de pastai, cu putina afumatura slaba de tot prin ea, multa verdeata, zarzavat, totul la kukta, gata repede, racita la aerul conditionat.

Slide12

 

Altfel prin gradina, rosiile si prunele par dornice sa devina rodul blocului.

Aveti grija sa va hidratati. Berea inca nu s-a scumpit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s