Mancare de pastai la oala cu presiune

Vara oala cu presiune, kukta, este cel mai bun aliat al meu. Stiu ca multi au teama de ea si da, este periculoasa daca este de proasta calitate, daca decideti sa cumparati, luati una buna. Arsurile cauzate de oala cu presiune sunt oribile, am avut, dar nu va arat poze, mai bine va arat cu fasolica mea.

Slide8

Mancarea se poate face absolut la fel si la cuptor sau pe aragaz, la oala cu presiune dureaza insa mult mai putin (si, sincer, mie im iplace foarte mult gustul mancarurilor facute la presiune – am auzit ca si chestiile prajite la oala cu presiune, in baie de ulei, sunt super, trebuie incercat odata, cu mana pe telefon sa sunam la pompieri).

Ingredientele sunt simple si de sezon:

  • 500g fasole galbena, pastai
  •  doua rosii maricele
  • un catel de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • vin alb/roze sec sau demisec, sare, piper, ulei

 

Slide9

Calim intai ceapa, usturoiul si ardeiul gras (eu il tai mare ca sa il pot elimina din farfuria proprie, imi place enorm aroma dar nu ma inteleg cu ardeiul in sine, desigur, puteti sa il tocati ca oamenii normali). Stingem cu putin vin si lasam sa se evapore.

Intre timp dam jos coaja de pe rosii si spalam, curatam si portionam fasolea. Dupa chef, puteti pune si rosii cu coaja si fasolea disproportionata sau intreaga, nu ma bag.

Adaugam peste sosul din oala straturi de fasole, rosii, sare, piper.

Slide10

Apropos de rosii, da, bune si anul acesta, vara rosiile sunt belea.

Slide11

Am pus capacul oalei si am lasat pe foc cam 20 de minute din momentul in care a inceput sa iasa presiunea. Fasolea a fost cam batraioara si mi-a fost teama ca nu fierbe.

Am depresurizat, am mutat intr-o ulcica si am pus verdeata (marar si patrunjel).

Slide12

Mie mi-am servit o portie la temperatura camerei cu un ou care a vrut sa fie ochi dar nu ne-a iesit.

Slide13

Foarte bun cu ou, iaurt sau smantana, dar daca tineti post sau pur si simplu mancati doar vegetale, luati-o ca atare ca o sa va placa.

Apropos de post, am postit cu tiza mea o selectie de carnati si placinte, sa vedem care sunt in regula. Cica ne-au placut toate (placinte cu cartofi, branza si ciuperci, carnati de la Mega, Auchan si Lidl).

Această prezentare necesită JavaScript.

Sper ca suportati cu bine caldura. Eu nu prea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s