Am vazut reteta pe undeva pe net, pana i-a venit randul, nu am mai gasit-o, dar am retinut esentialul, imi place mult de tot (la aia in filmulet erau multe oua in mult sos, eu am facut doar unul, de test).
Iaca ingredientele, cu mentiunea ca am pus in plus putina bautura de malt (aia de la Lidl, stiti voi) si nu am mai pus mierea pentru ca balsamicul meu e destul de dulceag. Puteti folosi sos dulce acrisor de la chinezi sau orice balsamic si putina miere, zahar, sirop de artar, etc, ati prins ideea.
Am prajit oul (fata/verso sau cu capac, ideea e sa nu ramana sunny dar nici sa nu se prajeasca prea tare), l-am dat deoparte si in uleiul ramas am pus usturoi si ghimbir, taiate cat mai subtire.
Am adaugat sos de soia (incerc s aproximez cantitatile) – doua linguri, crema de balsamic, cam doua linguri, am subtiat cu apa si bautura de malt, deci sa zic o ceasca de lichid. Am adaugat amidon desfacut in apa rece, apoi cum a inceput sa se ingroase sosul, am pus oul in el. In sos.
La final am picurat si nitel ulei de susan.
Bineinteles ca cel mai bine se potriveste cu orez. Si da, e bun de tot sosul (oricum indiferent de cantitati, mai gustati, sa fie pe gustul vostru si, daca mancati iute, puneti si putin ardei iute, merge brici).
„Sexyuni”
Imi ramasese si sos (vorba lui Guy, as putea sa fac baie in sosul asta) si orez, asa ca am pus si niste bucatele de cotlet sa le incalzesc si sa termin naiba tot, ca era pacat.
Asta a fost de test, de „mancare in casa” facui o tocanita de cartofi cu porc.
Pe scurt, calit porculetele, ceapa si usturoi, stins cu vin alb, adaugat cartoafe, apa, foi de dafin, mai spre final suc de rosii si tarhon si marar. Si boia.
Castraveti murati nu mai am.
Si ca desert, am primit nist eplacinte de la vecina. Stiu ca nu arata ca taiate cu laserul, ca in blogurile alea frumoase si precis culinare, bai dar ce bune au fost.
rororo
Dar ouăle acestea sunt de post? Extrem de drăguț și interesant, arată foarte bine chiar, dar mă și întreb retoric, ce mă fac acum, mai postesc sau să poftesc și eu puțin ?! 😊
Pai de ce ar fi de post? Nu toata lumea tine post. Stiu ca e la moda sa se promoveze retete de post, imi pare rau ca nu sunt la moda. Poftiti in post? 😀 Daca scoateti oul si carnea, da, retetele sunt de post :p
Daca nu te hazardai si foloseai doar jumate de ou..iti ramanea jumate pentru miine si puteai face jumate de ou umplut :(.. ❤
Recunosc, m-am cam lacomit de data asta