Eu i-as fi zis Bolognese, dar stiti cum e cu haterii in ziua de azi … ba ca de ce nu are telina, ba ca nu am pus vin din ala de punea mamaia lui de la Bologna, ba ca are el un var chef la Silozi Poplaca si ala stie exact ca nu asa se face sosul Bolognese. Asa ca nu i-am zis „boloniez”, e sos de carne (dar foarte aproape de un Bolognese clasic).
Am calit putin o ceapa ceapa si niste morcov.
Am adaugat carne de vita si am lasat sa se prajeasca toate.
Am stins cu un vin roze demisec.
Dupa ce s-a evaporat vinul am adaugat rosii din conserva, lapte, sare, piper, putin oregano.
Am lasat totul sa fiarba aproximativ trei ore, pana s-a legat sosul.
Amu sa stiti voi ca si aia pe la mama sosului se cearta pe proceduri, timpi si cantitati, asa ca am evitat pe cat am putut discutiile in contradictoriu, e un sos de carne, ragu, sa fie sanatos. Ce am uitat sa va zic e ca la inceput am pus si doi catei de usturoi, asa, de chichi.
Fireste ca prima transa a mers pe o portie simpla de paste (restul de sos inca nu sutn convinsa la ce il voi folosi, am niste idei).
Si am mai facut ceva.
Supa din pasaroi din al acrescut cica lent si cu porumb. Banala, cu taitei de cumparat, nimic spectaculos, dar asa de frumoasa e ca am pozat-o.
rororo
Un gând despre &8222;Sos de carne&8221;