Gheata la mal

Dar nu asa, gheata, gheata, ploaie din aia care a pus doi-trei centimetri (zic si eu aproximativ, nu am luat sublerul cu mine) de gheata groasa pe pomi, pe masini.

slide16slide17slide18

Asa ca azi facem mancare ca la mama, ca la cantina sau ca la mama Geta la cantina. Si sa ne incalzim si sa nu o ardem aiurea prin bucatarie.

slide8

Asa ca felul unu avem o zeama de fasole cu ciolan afumat. Dezosat, iaca ce frumos e.

slide9

„Procidiment” (cei cu state vechi prin forumuri culinare mai tin minte mistourile vechi): scoatem de la congelator o portie de zarzavat de ciorba, punem la fiert cu ciolanul taiat bucati, candsunt numai bune adaugam tarhon, doua cutii mari (800g) de fasole gata fiarta si ceva suc de rosii (bulion, ce aveti).

Nu e asa ca viata e simpla?

slide10

Felul doi o varza simpla, nu e a la Cluj ca nu respecta musai ingredientele, pasii, dunstuitul, e a la Salajan. Adica rocam o varza proaspat adusa la raft la magazin, carnea tocata pe care o avem o amestecam cu orez, ceapa, sare si piper, de crude toate asa, da, punem straturi de varza si carne, acoperim cu suc de rosii (bulion desfacut in apa, ce vreti voi) …

slide11

O aranjam cat de gigea se poate in cratita de la strabunica si o dam la cuptor.

slide12

Mai exact o uitam in cuptor un numar de ore. Numar nenumarat de ore, dupa chef, miros si aspect.

slide13

Cu mamaliga, smantana si un ou ochi (si ce ar fi mers si un ardei iute), nu e asa ca viata e simpla?

slide14

Si pentru cei raciti de o luna si mai bine, avem si o supa din putina carne de vita (foarte putina, ca daca ieri a sarit euro la aproape cinci lei, de alaltaieri preturile o luasera inainte), ce mai trebuie la o supa si nist etaitei instant (fara chimicalele din plic).

Cu oala minune viata chiar ca e simpla.

slide15

Cam atat, sa le zicem non-gateli ca mult nu am muncit si a iesit mult si, sincera sa fiu, mie astea de cazan mi se par si bune. Gripa usoara sau deloc daca ati scapat vreunul.

rororo

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s