Aripioare marinate date la cuptor

Continuam seria „ce e in congelator nu e minciuna” cu aceste minunate, lejere si deloc rapitoare de timp, aripioare.

1

Nu va speriati de culoare garniturii de cartofi, daca tot ardea cuptorul i-am pus si pe ei intr-o tava cu niste condimente care i-au facut asa, mai neatragatori.

Inchei paranteza si va zic de aripioare, luate tot la un 30% le-am pus in congelator direct curatate, parlite, spalate si marinate. Cat s-au decongelat ele lent s-au si marinat peste noapte.

Marinata e genul ala cu iaurt, doar ca a fost sana, ardei tocat, boia, oregano, marar, usturoi, sare si piper.

Le-am copt la cuptor iar cu marinata ramasa le-am uns de cate ori le-am intors.

Cartofii, dupa cum spuneam, i-am copt tot la cuptor, daca tot ardea gazul. Si gata inca un loc liber in conge.

In borcanel e mujdeiul acela bun, pastrat si el de la fleica. Aripioarele ramase le-am pus intr-o cutiuta dublu marinate, de coapte, cu mujdeiul ramas. Asa.

Am si un bonus: chiftelute. Nu e nimic nemaivazut, doar ca aveam carnea doar de porc, 30% reducere dar si grasime. Asa ca am fiert si un cartof maricel, l-am dat pe razatoarea mica si le-am amestecat pe toate cu ce mai trebuie pentru o chiftea banala: sare, piper, ceapa, usturoi, verdeata, pesmet.

Chestia e ca soiul rosu al cartofului lipicios a facut amestecul nu doar foarte usor modelabil (ar fi mers niste chiftelute umplute cu masline sau mozzarella, dar am stop la cumparaciuni) ci si impermeabil. Nu au baut ulei aproape deloc chiftelutele astea.

Si sunt misto de tot si reci, de ciuguleala.

(postare editata pentru ca efectiv wp mi-a bramburit de la sine putere toate pozele, apar creveti la aripi si bere la aghiasma – metaforic vorbind – si nu e frumos sa injur, am pus un mic colaj ca sa nu sterg postarea)

rororo

Un gând despre &8222;Aripioare marinate date la cuptor&8221;

Lasă un comentariu