Dupa ce am spart reduceri, „cutia milei”, ce am mai prins, urmeaza o serie de curatenie prin congelator, din seria asta azi am scos niste fleici si le-am facut foarte simplu.
Mai intai le-am dat cu sare, piper, cimbrisor si le-am lasat la temperatura camerei o perioada.
Le-am pus peste cartofii asezati in tava doar cu niste apa si sare (fara grasime, ca o sa curga de la fleici). Daca nu aveti tava cu gratar, puteti pune pur si simplu carnea peste sau printre cartofi. Daca nu aveti de niciunele nu puneti nimic.
Am pregatit un sos din usturoi, sos de soia si ce vedeti in poza de mai jos, adica un sos ca o reductie dulce acrisoara (puteti inlocui cu otet balsamic sau sos de rodie, genul ala).
Ei, de aici incolo mai sucim fleicile, le mai ungem cu sos (pastram ca sa intindem in mujdeiul asta si cand sunt toate gata), mai amestecam prin cartofi. Pana sunt toate gata.
Pai cum ziceam, gata, asta e tot.
Fleica e buna si rece, de la frigider, dar daca raman si cartofi, portie de papusi pe din doua, facem si a doua zi niste resturi, cu toate trase nitel la tigaie.
rororo
Foarte bine arată! Doar că la noi bucățile astea de carne se găsesc sub denumirea de piept de porc. Fleica e cea folosita pt tocănițe sau măcinat.
Cu denumirile e belea mare, da, e piept de porc, sunt zone in care ii zice fleica. Nu iti spun ce scandal aveam in familie cand bunicul zicea sa mancam niste sunca si sotul ii explica mereu ca aia e slanina, nu sunca. La tara noastra sunca = slanina (afumata, boiata, fiarta sau doar cu usturoi, toate is sunca). Dar da, e aceeasi parte a porcului, piept.