Salajan Style Sausage Pot Pie

Stit voi, placintele alea de berarie, in vas de lut, cu scufie de aluat, e, cam despre asta e vorba dar foarte indepartat de original (desi nu cred ca stie cineva care este acela). Asa ca mi-am permis titlul din imagine.

Slide8

In principiu in „original”, adica ce vedem in invazia mult prea obositoare de retete din media sau prin carciumi, este vorba de niste pui cu ciuperci, morcov si ceapa, un sos alb si o scufie de aluat. Multi pun mazare, porumb, cine stie ce, pana la urma orice seamana cat de cat este o minunata placinta la oala, zic eu.

Si a mea a debutat cu un carnat proaspat din care am facut guguloaie, bilute, mingiute, perisoare, bubuline, chestii rotunde.

Slide9

Pe care le-am fript cu un adaos minim de grasime. Ei bine, de aici, daca nu aveti in plus niste ghiveci care tine locul tuturor legumelor care pot fi puse in „placinta”, faceti cum doriti, eu am avut ghiveci si am pus un polonic. Plus nitica smantana (si niste crema de branza care era foarte in plus, aia e prea bonus, dar o mentionez).

Sare si piper eu nu am mai adaugat, cam toate sunt gata facute, daca nu ar fi si cuptorul asta ar fi un RRR sau o cinciminutã.

Slide10

WordPressul iar se joaca cu nervii mei cu tot felul de update-uri, incerc sa nu uit ce vreau sa va scriu.

Bun, ideea e ca sosul, in original, se face cu rantas. Ceea ce noi nu am folosit dar, pentru a capata consistenta asemanatoare ciulamalei, am pus putin amidon desfacut in apa rece, doua clocote is gata.

Slide11

Pentru scufie am folosit aluat proaspat cumparat. E indicat sa lucrati cu el rece (compozitia se poat eface oricum in avans, in cazul in care aveti carciuma sau dubiosi carora le plac chestiile astea la cina).

Puteti decora la fel de dubios.

Slide12

Vasul l-am pus in cuptorul incalzit binisor dinainte si cam asta e toata ghidusia.

Slide13

Mie mi-a placut combinatia (si, desigur, im iplace si cea cu pui, ciuperci, ca o ciulama, ba chiar si cea cu carne si bere, merge cam orice sub scufie).

Slide14

Reteta bonus (e mult prea banala ca sa incarc o pagina cu ea), avem niste aripioare cu coca-cola (de ce cola? mi-a placut sticla).

Slide15

Pe foarte scurt, aripioarele date cu sare si piper le-am dat nitel la tigaie (tigaii). Am pus cola, am lasat sa se faca, am mai intors din cand in cand, apoi am pus un sfarc de sos bbq si usturoi pisat, am mai dat o ameteala si gata.

Pozele le grupez, stiti voi, dati pe ele si se maresc.

 

Altfel am primit sarmale, un felinar, am ascuns plantele de ger si zapada si am fost la Gaudeamus ca sa iau cartea Laurei (Laura Laurentiu – daca va pasioneaza, dati pe link si o puteti lua online, e misto de tot, eu am luat si pentru prieteni).

 

Cum ziceam, e tampit rau wpress, nu imi ia pozele, ia.

Slide24Slide25

Laura, draga, a treia incercare, ia.

Slide26

AM obosit 😀
rororo

3 gânduri despre &8222;Salajan Style Sausage Pot Pie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s