Friptura de porc la cuptor

Acum, desigur ca nu o sa imi arog nesimtirea de a va spune ca e o reteta sa pui pe carne niste arome, niste vin si sa o dai la cuptor, dar pentru ca am poze si vreau sa va zic una-alta, iaca, reteta zilei.

(fie vorba intre noi, genul asta de retete as putea dresa si cainele sa le faca)

Slide8

Ce a fost cu adevarat fantastic a fost pretul carnii si calitatea ei. Intrasem dupa altceva, era in oferta spata de porc si am luat-o. Si va jur cu mana pe inima ca nu am mai mancat asa o carne buna la gust de mult, tare de mult, Stiti ca ma tot plang de carnea din comert, ei bine, asta a fost fabuloasa (luata din Auchan, nu, nu e reclama, cine stie, poate alta data nu mai e la fel de buna si ma injurati).

Pentru inceput lasam carnea sa se tempereze, asta e foarte important, fie ca faceti gratar sau la cuptor, carnea pusa pe foc direct de la frigider nu se va comporta exemplar.

Pe urma alegem condimentele dupa plac. Eu am pus sare, putin zahar, boia, frunze de telina, piper si oregano.

Slide9

Am amestecat condimentele cu ulei (de masline, dar nu e obligatoriu) apoi am masat carnea si am mai lasat-o, tot la temperatura camerei. Daca o lasati mai multa vreme, desigur ca o puteti refrigera, dar inainte sa o coaceti tot e bine sa o lasati sa se imprieteneasca si ea cu temepraturile mai inalte.

Am impanat-o cu nitel usturoi, slanina nu are nevoie ca am ales o bucata mai grasa.

Slide10

Am vrut sa o fac dragalas lunguiata, dar nu am avut nisi scoara si, culmea, nici forma de chec. Asa ca am pus-o in vas rotund.

Slide11

Am stropit-o cu vin, sucit-o si rasucit-o, totul lejer la foc mic, pana a fost gata.

Slide12

Normal ca, din cand in cand, am uns-o cu jiul format.

Nebunie.

Slide13

Stiu ca nu e la moda sa nu fii rãu vegan, imi cer scuze pe aceasta cale dar inca nu sunt. Si da, e excelenta si rece.

Slide14Slide15Slide16Slide17

Stai sa vedeti ce am mai facut cu bucatelele mai macre, o salata minunata, eu ii zic salata orientala de boeuf. Fireste, la misto, ca nu are nici bou si nu e nici crizantema, nici pom de earna, practic imbina elemente din ambele salate, in acest caz, cartofi, morcovi, castraveti murati, masline, mazare, carne macra de la friptura, cubulete, masline, maioneza.

Slide18

Da, am umplut o felie de mortadella cu salata, pentru ca aveam chef.

Slide19

Trecem la rubrica „si altele”, adica la un gratar am vrut niste cartofi. Dar mi-am dat seama ca am un dovlecel in plus. Si daca tot am deschis frigiderul am adunat si altele, ardei, ceapa, usturoi, morcov, plu sulei, sare, piper si marar.

Slide20

Asadar in loc de gratar cu cartofi prajiti (adica o romaneasca), asta a fost.

Această prezentare necesită JavaScript.

In Auchan intrasem, nu ca sa ma impiedic de bucata aia minunata de carne ci pentru putina afumaciune pentru o ciorba. Pe care am executat-o (cu cartofi, multe buruieni si bors si, mai ales, loboda).

Slide23

Si ca sa stiti ca nu sunt inima de piatra, i-am facut si cainelui saptamanala oala de zeama.

Slide24

SI poze din imprejurimi si gata, ca am obosit scriind.

rororo

2 gânduri despre &8222;Friptura de porc la cuptor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s