Tortulet cu ness

Nu glumesc, e chiar tortulet, blatul este din doar doua oua, cat despre crema (ma tot duce gandul la poezia aceea impudica), am vazut ca mai toata lumea freaca crema din mascarpone cu diverse, am zis, de ce nu, ia sa executam noi resturile din frigider. Nu am decorat nimic, am sa ma straduiesc sa dau si reteta, pentru ca e o improvizatie, nu am iesit din casa sa cumpar absolut nimic (ar fi mers niste visine in sirop, poate nuca, cine stie).

Slide8

In primul rand vreau sa nu radeti prea tare, este un asa zis :desert de bucatarie”, pandispan insiropat si crema, nimic „like a pro”.

Blatul e un pandispan simplu (de cinci, dar cu doua. oua). Mai exact am separat doua oua, am batut albusurile spuma cu putin zahar, separat am amestecat galbenusurile (doua si ele) cu doua linguri de zahar (ar fi trebuit, am pus doar una, ca am pus direct pudra), doua linguri de ulei si esenta de vanilie. Am zapacit totul, apoi am pus doua linguri cu varf de faina si niste ciocolata rasa, am incorporat si albusurile si mi-a iesit nitel pandispan.

Slide9

Sa nu uit, am pus si putin bicarbonat si putin kefir (face bule, iese mai pufos).

Slide10

Pentru ca totul e foarte mic se face si foarte repede, cat s-a copt blatul am facut nitel sirop de zahar ars (zaharul ars peste care am pus apa, am lasar sa scada si apoi am racit) si am facut crema din frisc abatuta (clasic, o lasati nitel la congelator, apoi o bateti cu putin zahar), mascarpone si putin ness, asa, dupa gust. Si, fireste, zahar, tot dupa gust, la mine e cam putin pentru iubitorii de dulciuri.

Blatul racit l-am taiat frumos si l-am insiropat (mergea mai mult).

Slide11

Apoi am pus crema fleosc si aia e. Cum vad ca e in trend si nedecoratul cu rang de arta, asa si eu. Atata am muncit la decor ca nu avem unde biscui la noapte.

Slide12

Ca idee, crema e foarte pufoasa si aerata (si daca nu va place nessul sau ciocolata, puteti pune, zic si eu, nitel piure de portocala sau alt fruct).

Si am pozat, cum ziceam, din diverse unghiuri. Sa nu uit, smantana de frisca si mascarponele au fost cam parti egale la crema. Cred ca aproximativ 150 de grame din fiecare.

 

 

Din categoria ce am mai eliminat si ce am mai poftit sau facut, pai in primul rand i-am facut cainelui o supa. Din care a furat cam multa lume, parerea mea.

Slide17Slide18

Si am mai avut chef dupa cum urmeaza de: foietaje, umplute sau nu, cartfi prajiti cu ou si branza si …

 

… salata de ton cu fasole. De chestia asta nu ma satur niciodata. Locul doi dupa CP cu oua si branza.

Slide24

SI cateva poze tomnatice, ardeiul Bonduelle (era in cutia de conserve cu fasole si porumb), coada la Lidl la hartie igienica (pai nu?), un catel cu botnita (bestie vicioasa), plus toamna la geam.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s