M-am impiedicat de o emisiune cu Jamie, la TV, parca a fost un bidon de aer, proaspat adus de pe munte, ori sunt eu satula de atatea reinterpretari, destructurari, ori mi s-a taiat de atatea fandoseli. Emisiunea era in Italia, preparate foarte simple, gen aqua cotta, era si cu Gennaro, gateau cu trei buruieni si un carnat din piata, oricum, mi-a facut chef de sosurile alea, sugo maica, de se fac aprximativ in acelasi timp in care se fierb pastele.
Deci am comis.
Numai ideea de baza e de la TV, paste bune (fierb cam in 13 minute, la fix cat sa fie gata sosul) si ceva mod de preprare. Ca nu aveam eu ce broccoletti aveau ei.
Gustul unui astfel de sos este oricum dat in principal de carnatul proaspat pe care il folositi, mai picant, mai aromat.
Asa, deci am pus in putin ulei de masline mai intai carnatul, apoi am adaugat dovlecelul. Am stins cu nitel vin alb sec iar cand a scazut si acesta, am pus rosie tocata si putin busuioc.
Pastele le-am adaugat peste sos direct din apa fierbinte, nu le-am strecurat, ba chiar am mai pus si putina apa de la paste.
Am ametit totul impreuna si la final am presarat parmezan ras. Si gata. Buonissime.
Pe langa reteta am si o non-reteta, peste prajit, doar curatat, crestat, lasat cu sare si apoi prajit in ulei. Si pentru ca e soare (cum altfel, doar suntem in Sahara, 24 de grade in aproape noiembrie) am facut niste poze „artistice”.
Natura moarta cu rosioara.
Si rasaritul de azi: Dobroiesti – Colentina.
rororo