Aproape bulgogi

Stim cu totii ca bulgogi este o carne de vita marinata care face deliciul minunatelor gratare tipic coreene, alaturi de alte carnuri marinate, salate, kimchi, garnituri, stiti voi. Eu am vazut la televizor un nene care facea bulgogi, am retinut marinata (am deviat pe final nitel de la ea) si aveam porc. Si nu orice porc, carne de porc de lucru obtinuta de la suine din rasa Duroc.

Deci am facut ceva care seamana a bulgogi dar nu este.

Slide8

Am marinat carnea cum am vazut la baiatul de la TV, cu sos de soia, ulei de susan, sos teriyaki, usturoi, ceapa, telina (uscate), zahar. Am plusat cu nitica bautura de malt ca sa subtiez sosul si, in loc de rachiul acela specific din Coreeam am pus palinca.

Slide10

In original, gratarele coreene din mijlocul mesei sunt specifice gatitului acestui preparat, dar cum noi nu am facut chiar bulgogi original, am ales sa gatesc porcul, marinat pana a doua zi, in tigaie. Niste praz si morcov am pus asa, de chichi.

AM gustat sa vad de gust si am mai adaugat si nitel praf „five spices” pentru ca mi s-a parut ca merge.

Slide11

Daca va intrebati de ce pare nitel ars preparatul final, pai e simplu, chiar e, m-am luat cu vorba si am uitat canrea pe foc, din fericire a fost comestibila iar marinata e foarte misto asa ca merita pastrata reteta de pseudobulgogi.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Nu ne oprim aici, pentru ca am mai facut ceva. Niste rosii cu ardei la borcan, pentru ca am gasit si rosii si ardei la pret bun, dar cam troznite, pentru ca mi-am amintit cum le puneau la tara in borcane, pentru ca am vrut sa vad cum se petrece cu oala cu presiune, iaca am procedat asa:

– am dar pe razatoare rosiile direct in oala;
Slide14

– am pus ardei, sare, piper si putin zahar;

Slide15

– dupa ce au fiert cam 15 minute am pasat totul, apoi am pus iar pe foc sa scada totul.

Slide16

Nu mi-a iesit decat un borcanel mic si aproape unul mare.

Slide17

Pentru ca am dezghetat si dezinfectat si dez diverse prin frigider, am comis si un foietaj cu branzeturi, adica Roquefort si branza maturata de Taga.

Din acelasi motiv am comis si o supa de de toate, de la radacinoase si cele clasice, pana la dovlecel, cartof, conopida, varza, am pus toate resturile de legume bune de toamna intr-o minunata supa dreasa in functie de chef, fie numai cu nitel ulei de masline, fie cu soia, ulei de susan, otet …

 

 

Am si primit in dar niste clatite de cartofi cu mere, branza, diverse. Si mi-am facut si „papanas”, reteta noua si nemaivazuta.

Slide27Slide28

Si, de final, poze de prin oras, unele cu cladiri frumoase, unele cu gargaunii edililor care cred de cuviinta sa cheltuiasca pe lipit pietricele colorate cu superglue in jurul pomisorilor sau pe bolovani masivi din marmura, plus alte traznai de pe strazile bucurestene, dati pe poze ca sa le vedeti in toata splendoarea.

Sper ca nu am scris prea mult.

rororo

Un gând despre &8222;Aproape bulgogi&8221;

  1. Pingback: Salata de chef | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s