Mancare de mazare, conopida si aripioare

Nici macar nu e vreo improvizatie, chiar am gandit mancarea asta fix in varianta finala si gustul e exact cum imi doream, mie imi place mult, asa ca o sa va zic si voua ce si cum (fireste, ca pe orice blog neculinar, fara cantitati, dar avem poze).

Slide8

Am pus la dunstuit niste ceapa (la mine „niste” = doua, una mare, una mica si rimeaza cu furnica). Apoi am pus si aripioarele, totul facut incetu asa, foc molcom ca nu ma grabeam nicaieri.

Reiau o chestiune: carnea e de preferat, de care o fi ea, sa nu o turnati din caserola in oala pentru ca nu se stie prin cate maini, picioare si alte organe umane a trecut. Deci am parlit si spalat aripioarele.

Slide9

Dupa ce le-am sucit si si-au inchis toate sucurile pe langa oscioare, am stins cu vin alb, sec, cam un pahar.

Slide10

Am adaugat mazarea (eu am folosit o punga de mazare si una de mazare cu morcov) si apa, fireste, incalzita dinainte.

Slide11

Cat au mai fiert ele, am grijit conopida (si am pus la pastrat codita si frunzulitele pentru o supa). Am pus in sos bulion …

Slide18

… nitica boia, piper, putin zahar, conopida si o mare parte din marar, am amestecat tot, conopida fiind cruda nu se face praf. Apoi am pus capacul si le-am lasat pe toate in durerea lor.

Slide12

Dupa care am fugarit soarele nabadaios pentru o poza mai acatarii de final, fireste ca nu mi-a iesit nimic decent, aia e.

Slide13

Credeti-ma pe cuvant ca daca as avea o cantina, un bufet, nu m-as feri sa servesc clientii cu mancarea asta. E misto.

Slide14

Sa va arat ce poze mai am. Un gratar, o sa ziceti, banal, ma, sa vedeti ce frumusel e, fiind cotlet slab, daca il ungeti cu un sos gen BBQ (sau teriyaki sau …) si il puneti pe gratarul foarte bine incins, timp foarte scurt. Si inca o chestie, carnea nu o puneti direct din frigider pe gratar, o lasati in pace pe langa voi sa se tempereze. Let’s grill.

Slide15Slide16

Vreau sa o laud pe vecina-mea, chiar daca poza e naspa, vina mea, salata de boeuf, buna, buna de tot. Aveam pofta si mie imi e lene sa fac.

Slide17

De prin oras …

Slide19Slide20

Si, poate va era dor de caine si mancarea lui. Mancarea e greu de povestit, ar iesi de o Descriptio Canidae, pe scurt, inimi, muuulte feluri de legume, radacinoase, bulbi, tuberculi, plus quinoa. Cainele, cum il stiti, sclipicios si timid ca o maimuta in calea lui Zuckenberg.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s