Cheesecake cu caise

Caise din sirop. Am vrut sa reeditez acel cheesecake cu capsuni dar ciuciu, pana si congelate sunt scumpe toate, m-am indurat de un compot de caise de la Lidl care s-a dovedit a fi foarte bun. (auzi, 11 lei 150 de grame de zmeura proaspata, zici ca-i din aur, hai, pa)

Slide8

Nu va imaginati reteta bibilita, perfecta si descrisa in trei volume, nu am pozat nici ingredientele, doar cand deja incepusem atelierele harniciei asa ca aveti, dupa cum vedeti in poze, urmatoarele:

crema de branza – 600 de grame (am folosit din cea cu aroma de vanilie de la Lidl, imi place, plus, din cea simpla si o cutiuta din cea cremoasa, dietetica, de la Mega – amestecata cu vanilie si zahar, dupa gustul vostru;

400ml smantana pentru frisca de 35%;

doua plicuri de gelatina, inmuiate in apa rece;

o cutie de compot de caise, nu mai stiu gramajul, din cea mare, de la Lidl, scurse de sirop;

unt topit, cam 100-120 de grame;

diferite tipuri de biscuiti (ca de aici a inceput nebunia, voiam sa scap de tot felul de biscuiti) – cam 300 de grame.

Slide9

Am amestecat biscuitii cu untul si am presat in forma (fireste ca mi-a mai ramas si de o mini-prajitura, cea din prima poza e mini), am pus bucati de caise pe margine.

Slide10

Gelatina inmuiata am dizolvat-o in smantana calda (in jur de 60 de grade celsius), am amestecat cu crema de branza indulcita si aromata si am pus in forme. Mi-a traznit sa pun niste dulceata de visine ca sa fac tigru, ciuciu tigru, ciuciu rabdare sa scot bulele de aer din cheesecake, ceea ce e foarte putin important, nu e devanzare.

Slide11

La final am asezat caisele frumos pe deasupra iar din siropul ramas (cantarit, in care am dizolvat gelatina aferenta), am facut un jeleu cu care am napat.

Slide12Slide13

Pentru ca am impartit-o, am scos-o nitel cam devreme din forma.

Slide14Slide17

A doua zi, fireste, totul a fost mult mai simplu, inclusiv cu mini-portia.

Slide15Slide16Slide18

Ca sa nu se aplece cuiva de la atata dulce (nu e foarte dulce, e cat ii trebuie, pare chiar fresh daca nu ai stii cate calorii zac in tortuletul asta), iaca si antreul, plus o poza cu michimausi din aia de la Lidl.

 

rororo

Un gând despre &8222;Cheesecake cu caise&8221;

  1. Pingback: Budinca de macaroane cu branza si stafide | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s