Ghiveci in straturi, cu Tefal

Nu e post de reclama, chiar mi-am cumparat pe banii genitoarei o noua kukta, oala cu presiune, de la Tefal. Si primul lucru pe care l-am facut, a fost un ghiveci.

Slide9

Poza cu oala cu presiune e de pe net, daca o vedeti, nu ezitati, elementele de siguranta, garnitura si otelul inoxidabil din care e facuta sunt foarte misto. Singurul minus de pana acum e ca e foarte grea (otelul ala cred ca e anti rachete, anti-tanc).

Slide8

Am facut mai multe, nu doar ghiveciul, el a fost primul test si, ca sa nu iasa o fiertura, am facut ceea ce numesc eu „ghiveci in ulei”. Adica am prajit o mare parte din legume, ceapa am pus deshidratata (de lene si pentru ca imi place), toate straturi, sare, piper, verdeata, nitica boia.

Slide10

Legume, ca la orice ghiveci va place voua, nu insist, eu am pus din astea de sezon, nitica vanata, plus cartofi, dovlecei, kapia, diverse. Si nitica varza. 15 minute la presiune si gata, Excelent.

Slide11

Am mai facut si tocanita cu carne tocata de vita, trasa nitel in ulei, la fel, cartof, dovlecel, putin Ajvar, presiune, 15 minute, pac.

Slide12

Fireste, oul e tot eco-bio de la tara 😀

A urmat o supa-crema de legume, zece minute, apoi pasate cu putina smantana si cu crutoane trase la tigaie.

 

Această prezentare necesită JavaScript.


Misto e si sita, cand fierbi oase sau carne, se strange „spuma” pe sita care se curata foarte usor.  Asa ca pentru mancarea de cartofi cu garf afumat si pentru zeama de pasare (de tara) cu dovlecei, tot kukta a fredonat, nitel mai mult, cam 20 – 30 de minute.

 

 

 

Si, ei da, Casandrei, fireste, tot la oala, inima de vitel, zece minute, legumele, inca vreo cinci, quinoa (e, v-am spart cu asta?) pusa si apoi stins focul dupa primul clocot.

Slide23

Ce s-a facut la tigaie si nu are legatura cu noua kukta, carnita ca la garnita si placinte cu branza (mama si matusa, nu eu, dar trebuie sa pozam, nu?)

 

 

 

De final, poza cu IOR-ul napadit de ape. Parcul nostru de cartier. Cat o mai exista, deja multe din pozele mele tind sa devina de arhiva, sper sa nu i se puna pata si pe parcul asta vreunui shpagoitza.

Slide21

rororo

3 gânduri despre &8222;Ghiveci in straturi, cu Tefal&8221;

  1. Tefal, ce te-ai face fara el?
    Oricum, si noile inovatii in materie de electrocasnice iti usureaza cu mult munca. Altfel toci, altfel tai… altfel. Lucrul drept e ca si mai rapid si eficient.
    Dar mancarea gatita la foc mic, la soba… ca din parinti, tot e cea mai gustoasa.

  2. Adevarat, lucrurile se schimba, nici noi nu mai suntem la fel, nici mancarea, nici copiii nu se mai joaca in noroi. La caniculele de la bloc oala asta e nemaipomenita. La tara, sigur ca nu e acelasi lucru, ca la coasa nu iei ciorba, iei slana cu pita. Oare s-o mai duce lumea la coasa? Eu ziceam asa, generic ca multe s-au schimbat. Acum daca e bine sau rau, depinde de fiecare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s