Supa de pastai cu dovlecei

O sa va arat mai multe, dar toate sunt din principiul, aia nu, aia, nu, fa din Nutella bici, asa ca am zis macar una dintre retete, asa, in banalitatea lor, sa o pun in titlu. Si dintre toate, am ales-o pe asta.

Slide8

Sigur ca o sa vi le zic si pe celelalte. Pentru inceput, am fiert pastaile la oala cu presiune. Intre timp am inabusit morcov, telina, ardei gras (ceapa folosesc foarte putina sau pun in zeama nitica ceapa deshidratata). Am adaugat si pastaile si dovleceii, foarte putina sare, marar si, ei bine, nu smantana, am facut un amestec ca pe vremuri, acum muuuulti ani punema gramada sana, iaurt, lapte batut si kefir. Ei bine, cu amestecul asta am dres zeama.

Slide9

Fasolea a fost cam batraioara, mare parte i-am ales numai boabele (desi cica fasole boabe nu e voie, dar astea sunt nici aici – nici aici).

Slide10

Cu acelasi amestec de lactate am stins in alta zi un MBS, dor de mare 😀

Slide11

In alta zi, o banala supa de linte, m-am cam pins eu ca leguminoasele nu-s pe lista, dar nu a zis nimeni nimic explicit de linte, deci …

Slide12

Carnea recomandata este de curcan sau vaca batrana (ori gaina). Asa ca, au zis curcan, am gasit un carnat de curcan 😀

Slide13

O alta combinatie foarte buna (bine, mie im ie clar ca mi s-au modificat gusturile, deci buna pentru mine): cartof, ton, masline si un miligram de ceapa.

Slide14

Si pentru ca tot vaca batrana … nu stiu ce face buna, dar fiarta nu e mancabila, asa ca am luat si am tocat niste vita proaspata (deci nu de fiert, nu de fript, ca e talpa). Si am facut un biftec ca si cum ar fi tartar dar nu e. Am pus in carne doar foaaarte putina ceapa, masline, castravecior, patrunjel.

Slide15Slide16

Si de finalul hcestiunilor, un orez cu dovlecei, seaman cu un risotto, dar nu rasare de cat pe alocuri, ce am inabusit, nitic aceapa, morcov, ardei, dovlecel plus orez, am stins cu apa. Destul de multa, 1/5 – am folosit orez arborio.

Slide17

Am pus si parmezan, cee ramas in craticioara chiar aduce a risotto. Oricum, bun. Sunt legumele deja foarte gustoase, ce sa zic, bafta mea.

Slide18

Pentru oamenii normali am facut ciorba de oase de porc. SI vor urma sarmale. Ce viata pe unii 😀

Slide19

Urmeaza un set de poze cu ploile si florile din geam pe care puteti da ca sa le vedeti mai maricele.

Cea mai mandra floare, cacaricius.

Slide29

rororo

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s