Curry cu legume

Inainte de povesti, la multi ani aproape tuturor persoanelor de sex feminin pe care le cunosc. Sa fie bine si soare pe strada voastra.

Slide8

Cat despre preparatul de azi, ce sa va zic, am vazut la emisiunea lui Guy un curry vegetal asa de misto ca efectiv mi s-a insurubat in creier. Fireste ca nu am respectat ce facea doamna, dar stiti si voi, sunt cred mii, dac anu zeci de mii de modele de curry pe lumea asta, mult epopoare le-au preluat, modificat, deci ce am facut eu e un curry dupa pofta (si, o da, desi arata mai degraba a dhal, a iesit delicios).

Daca vreti sa faceti si nu aveti cate ceva din ingrediente, stiti ca puteti modifica sau chiar dezvolta.

Am avut si cativa adjuvanti (deci nu e de la zero), plus ca vreau sa va povestesc si despre niste produse (nu e reclama, nu ma platesc, stiti deja).

Minunea mea aproape DE POST:
Slide9

Pont, ce ramane pe a doua zi se va ingrosa si veti putea face niste minunate samosas cu preparatul asta, sau chiar pateuri umplute cu acelasi, Marfa (maine sigur im ipastrez de o tura de pateuri si poate o raita langa).

Am ales ingredientele din imagine, mazarea si fasolea din conserva sunt foarte bune, insa supriza mea a fost nautul de la Delheize. Delicios, am mancat jumatate de cutie asa, pur si simplu, e prima oara cand iau, nu si ultima, clar.

Deci, rezum, cartofi (jumatate fierti), morcov, ardei gras, ceapa, praz, dovlecel, mazare, fasole, naut. Ultimele fierte, dupa cum vedeti in imagine.

Slide10

Cu ce m-am ajutat pe langa, niste schinduf, nitel dintr-un pliculet de curry thai (de la Mega), un amestec de condimente (o sa va arat poza exact cu ce contine, daca vreti, il puteti face voi insiva), si niste lapte de cocos.

Slide11Slide12

Am inabusit intai ceapa, prazul si condimentele, am adaugat apoi legumele care nu erau deja fierte. Fireste, dupa ce s-au patruns, le-am pus pe cele fierte, lapte de cocos, thai curry.

Dupa ce au mai stat impreuna am gustat si am decis gustul si culoarea de final, deci am mai pus lapte de cocos, putin thai curry (e picant si noi nu mancam picant, de aia nu am pus tot plicul), plus niste pasta de tomate. Bio, da 😀

Slide13

Miroase, bolboroseste, se leaga, arata a ceva intre tikka masala, curry, dhal sau butter chicken? E gata. In acest moment daca vrem sa il pastram DE POST il lasam in pace.
Daca nu, amestecam un cub de unt si lasam sa se odihneasca totul.

Slide14

Garnitura cea mai potrivita, daca nu aveti vreo lipie indiana, desigur, e niste orez (jasmine dar nu musai).

Slide15

E bun de tot, repet, se poate face si de la zero, stiti ca am mai facut si noi pe aici, eu v-am prezentat varianta chefului de azi.

Slide16

============

Despartim reteta de restul balariilor si trecem la altele. De exemplu, cumparaciuni. Sergiana a revenit, in sfarsit cu un produs (asta gasit de mine), fara E-uri. Pretul e bun, e cat Maestro si da, sunt buni, eu am prajit cateva feliute de gust.

Am descoperit America, metaforic vorbind, in sensul ca dand peste niste crema de telemea, mi-a venit cheful de MBS si, amestecand niste smantani (doua modele), am pus mamaliga in smantana, nu invers. Si s-a racit mai repede, asa o gaselnitaaaa, nici nu ati mai vazut de la imoglobina incoace.

Această prezentare necesită JavaScript.

AM troznit si cateva poze prin oras.

Si, de final, daca tot a rasarit cel mai bun prieten al primarelui, soarele, niste poze, dog tax.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

rororo

3 gânduri despre &8222;Curry cu legume&8221;

  1. La mulți ani, femeie!
    Văd ca pomenești de schinduf. Ai auzit de verdeața asta pusă prin sarmale?
    Îmi place curry tău!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s