Puisor marinat, cartofi cu smantana si branza

Astea din titlu seamana a retete, cu pozele facute tarziu, prost, asta sper ca se va schimba, dar pana la final, eu va spun retetele, sunt misto, sunt unele din ele executante de resturi si o sa pun si poze cu alte tampenii pe langa, gen chefuri, pofte.

Puisorul, cunoscut si sub numele de coquelet, se dezgheata, se parleste, curata, fiecare cum stiti, eu l-am taiat in doua pentru ca voiam sa fac jumatate in baie de ulei, as vad cum iese, gen la ceaun.

Cat despre marinata, e inspirata de prin emisiunule lui Guy, cel cu DDD, adica un fel de saramura, cu sare, zahar si ce condimente va plac voua (eu am pus un amestec iranian pentru pui, niscai five spices, praf de usturoi). Poi l-am acoperit jumatate cu vin spumant (spumos?), jumatate cu apa. Si l-am lasat peste noapte, ba si mai bine.

Prima jumatate, dupa cum va ziceam, am pregatit-o pentru baie de ulei, in wok, nu tuci, foc mic, intors si stropit cu ulei regulamentar, calm ca nu dau turcii.

Slide17

Dupa ce a fost el gata am prajit si felii din cartoful gigant, in uleiul incins, tot ce am facut din cartoful gigant, exceptand capetele, facute pai, au fost cu felii patrate, ca sa stea bine in caserola la frigider.

Slide18

A doua jumatate, din pura lene, am copt-o la cuptor. La fel de bun dar parca mai misto cel in baie de ulei.

Slide19

Acum sa va zic si despre a doua chestie care mi se pare ca a iesit bestiala, desi pozele nu o arata. Aveam in plus cascaval Dobrogea, smantana, niste crema de branza de capra, plus, fireste, din cartoful gigant. Asa ca am facut straturi. Mai intai am amestecat smantana cu crema de branza si cu usturoi si apoi am cladit dupa cum se vede: smantana, cartofi, cascaval ras, niste mozzarele ratate si ele pe acolo si tot asa.

Slide21

Am dat la cuptor cu folie pana mi-am amintit de ei, fiind taiati la mandolina se facusera super, e inuman de buna cladeala asta, smantana cu usturoi, cartofi, branze.

Poza e naspa dar ma credeti pe cuvant.

Slide22

Si acum la gramada tot ce am adunat: ciorba de vacuta, dreasa si nedreasa, cu legume cacalau, supa Casandrei, tot cu supa de la noi plus taitei Soba, paine prajita cu toate resturile de prin cutiutele de la rev, plus salata de boeuf cu ton, eu nu am mai facut ca am primit multa salata de boeuf, prajituri de la cutia milei, Mega, bune, carnati in vin cu boia si, fireste, „pireutz”. Plus capetele cartofului gigant facute in serii prajiti, ba cu una, ba cu alta.

De ce m-am grabit sa le ingramadesc pe toate? Pentru ca de azi, sperand ca nimic neplacut nu se va intampla, voi inlocui batranelul Canon de imprumutat cu mai tinerelul si si mai mititelul Canon primit in dar (ma rog, fortat dar, dar e primit).

Sa vedem daca se descurca in conditiile mele de haituiala 😀
Slide23

rororo

2 gânduri despre &8222;Puisor marinat, cartofi cu smantana si branza&8221;

  1. Uuuuuiui, ce de bucate bune pe aici!!!
    Cartofi de aia cu branza, cascaval si alte minuni peste ei trebuie sa ii incerc precis, asta ca sa mai uitam un pic de toata carnea din perioada asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s