La cuptor. Si cu usturoi si cu rosii, mancare efectiv de cantina.
Asta insemnand ca e ca atunci cand pui in GN toate ingredientele, setezi cuptorul si aia e. Eu am pus in cratita batraneasca nitica ceapa usor trasa in putin ulei, fasole verde congelata, rosii tocate, mult usturoi, marar si patrunjel …
… si apoi mi-a traznit sa scap si de niste masline.
O sa ziceti ca e mancare nemuncita, iar mie o sa imi pese fix zero, coloana mea e in repaos. Si pentru ca nu toti au colesterolul mare sau diverse alte probleme depistate de medici din cand in cand, ai mai batrani care au prins puscariile comuniste, cer si carne. Asa ca in acelasi cuptor se pune si o tava cu pulpe de pui, cu nitica bere si condimentate. Ca pe vremuri cand gatea vecina care numai asta stia, pulpe cu de toate la cuptor.
Ati vazut ce simplu e sa arzi o oala de mancare?
Si de post si de ne-post.
Am mai facut si o tortilla, oarecum, ca e tot la cuptor, ce voiam sa va spun ca mai nou, orice cere cartofi fierti, primeste cartof copt, ii coc de cu seara si se curata si se taie super, nu trag apa ca nu au de unde si sunt si mai buni. Cred ca si salata boeuf o sa o fac cu cartofii copti.
Si mai facui ceva si de mai mare regim, supa chioara de conopida. Efectiv zarzavaturile si conopida fierte in ordinea logica, adica doamna cu buchetele la final.
Cu nitel iaurtel zici ca e vreo mareata realizare. Nu e. Dar e buna.
Si fe final, Cacaricius tax care si-a luat rau de tot ciocul la purtare, a imersat nitel si in supa cand ma chinuiam sa fac poze.
rororo
zama chioară e sănătate curată! ia vezi aci dacăte țin nervii!ultimul post. https://wordpress.com/post/an1954.wordpress.com/1295
Nu mi se deschide nimic la link. Daca mai ai numarul meu sa imi dai un mesaj, am pierdut toate numerele din agenda.