Supa-crema si carnati

Inainte sa va povestesc despre ce e vorba, vreau sa las aici la buletinul meteo ca a venit, in sfarsit, toamna. Da, zana melopeelor.

Slide8

Cat despre combinatia noastra, ei bine, imbina o minunata supa-crema despre care siti deja, supa crema de radacinoase, cu un carnat destul de bun desi captusit cu E-urile de rigoare. Sigur ca puteti folosi ce carnati doriti.

Slide16

Asadar daca nu aveti porc, timp, chef sau pur si simplu sunteti curiosi cum sunt carnatii de la saptamana italiana din Lidl, ii luati pe acestia, sunt foarte buni la gust insa, pentru puritani, au oarece prin ei.

Slide9

Sa va spun cum prajesc eu carnatii proaspeti, mai intai ii scot din ambalaj, deoarece i-am cumparat si nu crosetat personal, dupa care ii intep. Sau nu, cateodata ii pun mai intai intr-o tigaie care are si un capac pe masura, pe un firicel de ulei, apoi ii intep.

Slide10

In general carnatii contin o cantitate de apa si grasime, daca puneti capac, ei se vor inabusi frumos in zeama proprie. Daca faceti totul la foc mic, banuind ca nu va grabiti, totul este perfect. Deci am pus capacul.

Slide11

La un moment dat ii vom intoarce, eu le-am mai aplicat diverse chestii despre care va voi povesti, pentru a nu stropi, spala, curata aragazul, pentru a nu-l imbraca in folie, sfatul meu (ca sunt sigura ca voi nu v-ati gandit la asta) este ca de cate ori manevrati carnatii sa trageti tigaia de pe foc.

Slide12

In acest mod simplu se pot evia accidentele casnice si murdarirea excesiva a obiectelor din jurul tigaii.

Cum am lucrat la foc mic, ei oricum nu au facut mari figuri nici cand am pus peste ei putin vin alb, sec si cu bolboroci.

Slide13

Am pus iar capacul, am lasat sa scada vinul si, la final, am pus o cescuta mica de mujdei slab, am stins focul si, ei, da, am pus iarasi capacul. Capac pe care il ridicasem ca sa pun mujdeiul.

Am ales sa combin acesti carnati cu supa crema de radacinoase, ei fiind usor picanti, supa dulceaga si suficient de groasa cat sa suporte si putin sos ramas de la prajirea carnatilor.
Slide18

 

Farfuria se poate garnisi dupa plac si pricepere, in cazul de fata am adaugat doar cateva frunzulite de oregano proaspat.

Slide17

Cum se serveste carnatul cu supa? El se serveste cu lingura alaturi, lingura ep care mesenii o umplu cu supa si carnat si o introduc cu atentie in cavitatea bucala, datorita masticatiei combinatia supa-carnat, se duce, vorba artistului, pe esofag, la vale.

Slide19

Pai cam asta e tot, carnatii cu nitel vin si usturoi sunt misto. Sper ca explicatiile au fost destul de precise si nu riscati sa va electrocutati in prepararea acestei retete atat de complicate.

rororo

11 gânduri despre &8222;Supa-crema si carnati&8221;

  1. Eu nu scriu la misto! Dacă nu-mi palce trec mai departe,
    dar, apreciez tot ce se postează pentru că fiecare lasă ceva din suflet
    și merită apreciat! Seară frumoasă!

  2. De vis, excelente, recomand din toata inima mea mica, neagra si rece. pe bune, sunt exceptionale.
    AM mai pus poze inclusiv cand am ars mancarea in tigaie, nemaipomenite.

  3. A,presupun că ai luat tigaia aia mai mare si cratița la fel și folosești capacul pentru amândouă,nu?😊

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s