Azi nu avem retete. Ma rog, ar putea fi considerate retete, ca am aprins aragazul. Mai mult sa pun la colectie niste bunatati primite de la Elena care a venit din Cipru si mi-a adus niste carnati nemaipomeniti, o paine cu masline super si altele, plus a devalizat gradina unei doamne binevoitoare si s-a carat pana si cu doua lamai. Si voiam sa pastrezi si o poza-doua cu starea vremii din weekend.
Asadar cu ce am chinuit tavile mai inainte de carnati, cu niste oase luate la pret de oase care au fost cam coaste. Facute in bautura de malt si spre final pensulate cu teriyaki.
Da, am curatat cam greu tava, asa ca la carnati am pus hartie de copt. Pe ei, carnatii ciprioti cu vin, i-am dat la cuptor, pe cartofi taiati subtire, condimentati putin si stropiti cu ulei. Si cu un fir de oregano din geam deasupra, v-am mai zis ca nu e reteta.
Am prins in poza si bunaciunea aia de paine ci priota cu masline si patrunjel.
Am facut si o coirba din oasele de porc scapate de tava, o bucata de coasta afumata si toate legumele de care m-am impiedicat: morcov, pastarnac, telina, ardei, cartofi, praz, dovlecel, conopida, mazare. Plus leustean. Doar cu suc de rosii, fara alta acreala.
Desi era tentatia mare de o piftie, ca asa arata carnea fiarta la kukta dupa ce a stat la rece.
Am degresat-o, pe urma i-am troznit si legumele, deci e cum ar veni light.
Si, dupa cum spuneam, o poza cu vremea din weekend, asa a fost doua zile si doua nopti, acum e iar soare si cald.
rororo
No comment, trebuie sa fac si eu ceva cu ei, dar asa cred ca-i pun cel mai bine in valoare decat sa fac diverse combinatii 🙂
Pai asa simpli la tava, ce combinatii. Siumpic cartof 😀