Pilaf cu creveti

Iar am dat-o pe pilafuri, tot genul meu, cu orezul flescait, nu bob cu bob, gusturile nu se discuta si nu se disputa.

Slide8

Tin neaparat sa re-precizez ca este de preferat ca inainte de a gati creveti congelati, sa ii lasati sa se dezghete bine. In cazul de fata s-au dezghetat foarte repede, desi mai e putin pana in octombrie soarele arde, era sa mi-i gateasca direct pe pervaz.

Slide9

Si daca tot e toamna, sa ne bucuram de multitudinea de legume bune si ieftine, asadar am inabusit din ce aveam cate putin: ardei, ceapa, praz, morcov, conopida …

Slide10

… am adaugat orezul si am mai calit putin …

Slide11

… si am acoperit cu apa (1/4 apa – orez, am folosit cel mai ieftin orez de pe piata, de iau pentru caine).

Cand orezul a fost gata am adaugat crevetii, un cub de unt si am mai amestecat putin, am stins focul si am pus capac. Iarasi insist sa reiau, nu lasati crevetii mult, trebuie sa ramana mustosi si savurosi, nu cauciuce.

Slide12

Asta este.

Slide13

Adevarat „comfort food”.

Slide14

Ca tot veni vorba de comfort food, m-am reconfortat cu niste aripioare facute in bautura de malt de la Lidl (din saptamana austriaca), doar cu niste usturoi si la final cu putin ulei de susan si atat.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

De final o poza cu alta bucurie a toamnei, in afara de legume, putina racoare, mai avem si cele mai frumoase flori din an. Sprijinind evaziunea fiscala, le-am luat de la babute.
Slide17

 

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s