Meet the meat

Asa s-a nimerit, ba am gasit chestii la „cutia milei”, ba am testat traznai vazute la TV, ce sa mai, s-a nimerit sa fie pentru carnivori. Promit solemn sa ma revansez cu o intreaga serie pentru necarnivori. Dar pana atunci …

Slide30

De fapt sa o luam in ordine cronologica, am testat si carnatii aia subtiri, 100% blabla, Caroli, cu reclama si para reclama. Culmea, excelenti, mai rar ceva din reclama sa fie si bun. Astia sunt buni.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Am facut un experiment, la emisiunea ciufulitului ala de Guy, Gay, cum l-o chema, cu Drive In a facut unul un sorici expandat, cu soriciul fiert, uscat, prajit in baie de ulei. Ei bine, facand o ciorba cu rasol de porc, am luat soriciul fiert in respectiva ciorba (e minune plina de legumele toamnei). Adica asta:

Slide17

Bun, deci am luat soriciul fiert, l-am zvantat si l=-am fript in baie de ulei incins. Nu bun, exceptional, minunat, mega fantastic de bun, atat cald cat si rece.

Ce nu s-a intamplat in emisiunea aluia, a fost o explozie a soriciului in baia de ulei, ceva fantastic, bine ca nu eram in preajma, din nefericire atat peretii cat si aragazul erau, deci exista posibilitatea ca sa nu fi fost al meu perfect uscat sau, poate porcul ala american nu explodeaza ca e cu legea antitero. Dar treaba cu soriciul fiert si prajit e de retinut.

Am testat si costitele gata marinate de la Lidl (cutia milei, 30% reducere o bucatica) si pot as va spun ca este o marinata excelenta si foarte echilibrata. Da, culmea.

Din cauza ca la noi canicula persista, eu am facut in bere si pe aragaz, al foc mic, costita respectiva, desigur ca la cuptor va fi cel putin la fel de buna, dar e muuult prea cald.

Si asa ajungem si la pui, ramasese niste marinata in tigaie. Am luat un pachetel mic de ciocanele ca sa scap de ea, ca era pacat. Ei bine, cineva s-a gandit sa spele tigaia, ce sa mai zic, cu toata caldura asta imputita pe care o urasc, am deschis cuptorul pentru ca lenea bate caldura. Si am facut mancarea oricarei gospodace romance care daca tranteste niste pui cu cartofi la cuptor se vrea masterchef sau cu cutite sau ce e acum la moda.

Ma rog, eu am pus si cartofi si radacinoase, conopida,  un amestec de condimente dupa cum mi-a traznit (puiul e permisiv) si, dupa ce s-a copt sub capac l-am stropit cu bautura de malt si l-am lasat sa se rumeneasca.

Apoi am presarat pe deasupra niste branza cu mucegai (expirata, vorba cuiva) si usturoiul copt pe acolo prin tava. Banal.

Si pentru ca in pachet erau sase pulpe, deci mai aveam trei, ei bine, pe acestea din urma le-am lasat pana a doua zi cu un amestec de sare, zahar si condimente (eu am pus menta si coaja de portocala, na, cum ziceam, puiul inghite multe).

A doua zi am facut un amestec de faina cu alte condimente (din care nu a lipsit praf de usturoi si boia) si      am prajit bulanelele la foc mic de tot, foarte mic. Nu este nevoie sa va spun cauleiul folosit este de sacrificiu si ca indiferent de cantitatile alese, e bine sa folositi un vas in care sa intre toata cantitatea de pulpe odata. Sigur, daca aveti o friteuza, se va duce pe fund faina arsa si mai merg niste serii, dar nu as vrea sa curat eu friteuza aia.

 

Sosul e doar niste smantana cu branza bleu, ce vreau insa sa va spun ca rosioarele minunate sunt de la Serele Chirana din Ialomita, trei lei si ceva o cutiuta, luate din AUchan. Sunt exceptionale.

Si daca vreti sa vedeti pozele, dati pe ele ca se fac mari in slide show.

Mai sa uit niste prostii de prin preajma, flori de toamna, cacaricius pinocchios (trebuie vet sa taie ciocul), un bus englezesc, niste nori.

 

M-am saturat de caldura.

rororo

2 gânduri despre &8222;Meet the meat&8221;

  1. Salut!
    Sunt proprietarul „Serelor Chirana” si am dat accidental peste articolul tau, cautand numele nostru pe google images.
    Multumim pentru cuvintele frumoase si mult succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s