Ton poșat

Am tendinta sa ma repet cand imi place ceva, de data asta am dezghetat normal tonul si in rest, am procedat clasic, adicatalea l-am posat in ulei de masline care s-a aromat de la celelalte chestiuni cu care l-am pus la, ma repet, posat. Fiert, scufundat, foc mic, nu stiu, asa mi-a venit, posat, pentru ca e posat.

POȘÁ, poșez, vb. I. În gastronomie, a fierbe în clocot abia perceptibil, fără ca lichidul să facă valuri; mod de preparare aplicat mai ales la ouă-ochiuri românești (= ouă poșate) și la pește (= peste poșat).
sursa: DGE (2003)

Slide17

Ca sa detaliez, am pus in vasul cu ulei de masline cele din poza si am lasat totul pe foc foarte, foaret mic, uleiul nu a clocotit, nu a prajit, nu a fumegat. Sigur ca e mai misto daca aveti o friteuza sau un aparat pentru sous vide, sa reglati exact temperatura.

Slide15

 

De servit mi l-am servit si langa putin pilaf clasic, de orez cu curcan si oarece legume. Nu ma ajuta soarele, e intunecat si zapusala, de zici ca e vreme anti astmatici, dar va zic eu ca e misto, asa ca am pus si din el.

Slide14

Tonul este slab si sec, daca nu il fac roze, apai il las cu tot lichdul in caer a posat, sa balteasca. Am trisat si cu un sfarc de unt spre final si apoi am lasat totul as ajunga la temperatura camerei, e mult mai misto decat fierbinte.

Slide16

In rest, iaca sa va arat ceva de pe drum.  Tare multumita sunt de pozele astea, nu calitativ, tot sapuniera am, ci ca le-am surprins. Observatii: sandramalele sunt gard in gard cu niste bloculete noi, destul de cochete, pe o strada cu nume de poet roman care se infunda, strada, nu poetul, sunt gard in gard si cu o reprezentanta auto (ca sa intelegeti ce inseamna gard in gard, vedeti poza in care se vede si geamul masinii, ca le-am pozat de la distanta, logic), au parabolice, par Digi, ma intreb la ce adresa or avea contractele, daca aia e adresa si astea sunt imobile. Si, mai presus de toate, au oua bio. Gunoiul e bio.

 

Si primul trandafir din gradina, ca si prima lalea, sunt de sacrificiu.

Slide18

 

rororo

Un gând despre &8222;Ton poșat&8221;

  1. Cat am fost intr-o mini vacanta in Grecia am invatat reteta mea preferata de peste. Aperent nesanatoasa, dar totusi gustoasa. Iau pestele file si il pun pe o farfurie, peste care adaug ulei de masline, oregano si lamaie. Imi place foarte mult aceasta combinatie. E foarte usoara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s