Garf la cuptor si sosul

The sauce, acel sos, mai exact sa va explic; cu multi ani in urma, cand Nan Jing era cel mai bun restaurant chinezesc (si printre putinele), faceau un sos. Pentru aperitiv, pachetele, ma rog, ceva asemanator cu ce iti dau acum cam in orice chinezesc daca ceri coltunasi fierti. Sos pe care tot incerc sa il recreez, de data asta m-am apropiat. Adica amestecul este din sos teriyaki (da, stiu, chinezii nu folosesc, dar daca mie mi se pare ca mergea), soia, putin otet, ulei de susan, ceapa verde si usturoi. Seamana bine de tot.

slide22slide23

 

Am pus si la garf, garful asta e o imitatie de coaste, tot cam atata carne are, spre foarte putina, dar costa un sfert. In poza sunt oasele care au valorat circa patru lei. Ce am pus, pai niste bere (belgiana, foarte buna dar prea tare pentru ce am eu voie acum), radacinoase, ardei gras, ceapa, usturoi, sare si piper, plus niste cartofi sa se coaca si ei. Si am lasat acoperit la cuptor, cartofii i-am scos mai devreme iar sosul l-am pasat si l-am pus peste oasele aproape gata. Am mai dat nitel la cuptor si la final am stropit cu sosul de mai sus. Fara sa mai dau la cuptor. Garf a la La Biche (ala cu mananci si plangi, da).

slide20slide21

Si nu pot sa nu ma laud ca iar  am furat din mancarea cainelui, legume, inima de vitel si paste.

slide24

De pe langa casa, inca ma chinui cu lutul ala prost, inainte sa il desfac pe ala mai destept, nu arata bine ca ce vazusem eu pe net, dar e un inceput. Si daca tot mazgalesc lutul, dau si pe panza, in paralel.

De prin oras, avioane, cladiri, animale.

Da, e cald, caldura din aia venita abrupt sa zapaceasca oamenii de creieri, alergicii de nas si ochii de soare.

Cam atat, de post n-am dar ma straduiesc sa il tin injurand cat mai putin, gratuland cu vorbe dulci din ce in ce mai atente si nefacand rau niciunei muste.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s