Dupa atata frig si ceata, iar se-arata soarele …

… nitelus ne mai ingheata nasul si picioarele.
Plus ca lalelele sunt de import.
slide23

Am facut o prajitura, in stilu-mi caracteristic, fara sa notez cantitati, asa ca nu va pot ajuta in a deveni gospodace de frunce dar pot sa v-o arat si sa va zic asa, cu cuvintele mele proprii si expresive cam ce am facut. Eu am facut bine, aveam in plus niste ciocolata si o portocala. Asa ca am facut blaturile cam asa: am amestecat trei galbenusuri cu trei linguri de zahar, coaja de portocala, o cescuta de suc de portocala, trei linguri de ulei si o lingura de unt topit, o lingura de kefir si o jumatate de lingurita de bicarbonat, plus faina cat sa se faca un aluat cam ca de clatite americane. Si am amestecat asta cu albusurile batute in spume.

Jumatate din cantitate am copt-o ca atare, jumatate am amestecat-o cu cacao si am copt-o si pe ea, ca si cand.

Crema e un ganache din 150g ciocolata, 100ml frisca lichida si o lingura de unt.

Mno, ganache intre foi, taiate foile, iar ganache, suprapus, aia e. Daca nu ati inteles e numai vina mea.

slide7slide8

 

Am mai testat niste carnati si am facut o fasole batuta, i se mai zice si facaluita, unii ii zic icre de fasole, bai si unii o reinterpreteaza de dracii o iau de fasole. Eu o facui ca dupa blocurile gri, stiti voi, majoritatea. Adica fasole, ulei, usturoi, ceapa fripta cu suc de rosii. Jap, jap, dupa dulap cu reinterpretarile.

Am mai facut si o salata cu una bucata ciuperca zisa si oyster mushroom. Care ele au fost doua, ca le-am cumparat de curiozitatea care nu imi dadea pace, de ce oare costa asa de mult, asa ma intreba curiozitatea. Sincer, nu m-am prins de ce sunt scumpe. Nu merita banii. Mai am una bucata ciuperca, o sa o interpretez si pe aia alta data, momentan o pastrez ca pe sfintele moaste.

De prin casa si de pe drumurile noastre (poate ne duc in strainatate), am inceput doua desenute, sa vedem finalul, am primit o masinuta Moskvitch, am pozat un catel care sofa in Piata Romana, sfarsitul lumii de pe pod si o camaruta pe un fost garaj.

 

Dog tax, a inceput sa ma amuze sa ii pun potaii in bot aparatul si sa vaz ce iese. Si unele ies prea haioase.
slide21slide22

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s