Am hranit si om si caine

Am facut cei mai minunati biscuiti pentru Casi, cei mai buni de pana acum, fireste, la fel de simplu, e de bibilit la ei cand sunt de copt, dar altfel face robotelul tot. Combinatia de azi e super, fireste ca sunt buni si pentru oameni, fara dubiu. Si pentru umani, aripioare lipicioase.

Le luam pe rand, biscuiti cu unt de arahide, banana, tofu si mar.

slide7

Reteta e destul de clara, deja v-ati cam prins, se pun impreuna respectivele (banana, untul de arahide, tofu, mar), eu am pus si un sfarculet mic de tot de zahar si o adiere de vanilie, de chichi asa. Se pun in robot pana se face o pasta apoi se adauga fie fulgi de ovaz, fie germeni de grau, fulgi, fie, cum am facut eu, din ambele. Pana se leaga o coca usor de modelat.

Eu iau jumatate de lingurita, fac o bila in care apas cu un obiect (sau cu degetul). Se pot da si diverse forme, dupa chef. Se modeleaza foarte usor.

slide8

Evident, se coc la cuptor pana sunt gata (10-15 minute la foc mediu).

Acum sa trecem la bietii umani lesinati de foame asteptand sa treaca anestezia dintre dinti. Am facut niste aripioare lipicioase.

slide9

 

Ma simt datoare sa va impartasesc opinia mea care difera de a altora, cu motivatiile de rigoare.

Odata achizitionate aripioarele din orice fel de comert, dupa ce se parlesc (da, se parlesc inainte de a le da cu condimente, nu dupa) se spala. Eu le spal si datorita faptului ca am vazut des cate un loc in care se intampla chestii, pe urma de la pasarea vie pana pe masa noastra trec prin sau pe langa multe persoane si nu imi iese din cap ca daca nu le speli poti gasi oricand flocul macelarului. Unii nu spala carnea, cica isi pierde din proprietati, personal nu cred ca o spalare scurta in apa rece face sa se piarda mare lucru, nici nutritional nici gustativ.

Apoi aripioarele se portioneaza dupa chef, eu nu le las varfurile pentru ca nu vrea muschiul meu, nu e nimic gresit sa le lasati. Ce fac gresit in acceptia altora, imediat ce am terminat de lucrat cu tocatorul pe care am avut carnea de pasare il spal cu detergent. Unii zic ca o sa miroasa restul mancarii a detergent. Pe bune? Deci intotdeauna dupa ce folosesc orice a intrat in contact cu carnea, in special de pasare, spal cu detergent si clatesc cu apa.

Cui face altfel, sa ii fie de bine, nu e problema mea.

Acum sa vedem ce am pus acolo, am pus bautura de malt (am pozat-o, poate o gasiti, eu sunt pe final de stoc, e o bautura de malt acidulata si nealcoolica), usturoi si cele uzuale, sare, piper.

Le-am lasat cu capac la foc mic (sperand ca se va duce anestezia, mama ei, un a trecut nici dupa patru ore).

 

Se intorc odata si, cand sunt aproape gata se picura si putina miere (si, daca va place si puteti, nu eirtati sa puneti si niste fulgi de ardei iute). De acum ochii pana se leaga si bolboroseste sosul, mierea arsa e ceva foarte naspa.

Asta e tot, eu am avut chef de niste orez si am facut ceea ce chinezii numesc sticky rice. Reteta e simpla, luati orice orez Panzani ca se face sticky indiferent de cat de putina apa puneti, adica te pisi pe el dar daca ai comis-o, sa cumperi orez Panzani, poti sa minti frumos si sa zici ca ai facut sticky rice.

slide10

Altele de pe langa casa, ciupercile ramase de la pastele de ieri s-au facut omleta (misto).

slide12

Si ce am facut cu cealalta jumatate de nuca de cocos pe care o aveam, prima fiind, daca mai tineti minte, transformata in terrariu. Pe asta am transformat-o intr-un APN (animal paros neidentificat).

slide13

Acestea fiind zise, oameni si caini fericiti fiind, va dorim rororo

2 gânduri despre &8222;Am hranit si om si caine&8221;

  1. Tare-mi plac rețetele tale! Pe cele pt căței le-am salvat la bookmarks si cu Proxima ocazie le voi face și pt haita noastră. Doar că fiind mai mulți, cred că trebuie portii duble 😉
    Îmi place mult și stilul tau, ironico-comic, e foarte plăcut de „digerat”.
    Cat despre spălatul dog-ului de lemn (noi așa îi zicem in Ardeal), toate prietenele mele așa fac, îl spala cu detergent. Prefer mirosul/gustul de detergent in schimbul unei salmonella ,😋
    Spor la treabă! Pupam cățelul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s