Hot ramen breakfast

Ramen asta e genial de felul lui, poti sa pui cam ce iti trazneste in el, plus taiteii dedicati. Acum daca voi vreti sa puneti capere, otet balsamic, trufe sau icre negre, eu nu o sa va zic nimic, doar ca intr-un ramen in general as pune ce halesc asiaticii. Nici pe aia nu i-as amesteca, nu as pune wasabi sau curry, dar acum mai nou am vazut taiteii de ramen in combinatii gingase, gen gulas sau supa de branza, deci, traba doniilor voastre, eu in genere in vad cam asa:

slide7

Sa va zic cum l-am facut eu. I-am zis hot mai mult la misto, in sensul de fierbinte, nu iute, ca asta al meu e mai de regim, asa, regim hiposodat deci am sarit si sosul soia. Sigur ca puteti sa ii puneti fata de astea de vor urma, iuteala cat incape, sos de soia pana galgaie, cum ziceam, rteaba voasrta.

Am gasit la Lidl un tofu misto, in ce sens, se taie frumos, se pastreaza cand il plimbi prin tigaie si nu are niciun gust, deci imprumuta usor gusturile apropiate.

Asadar am calit in ulei de arahide (puteti pune si de floare, rapita, dar daca va aud cu ulei de masline la chestii din astea, cu mine nu mai stati de vorba) ce am avut prin cutia cu legume: ceapa, usturoi, morcov, ardei gras, broccoli. Dupa niste minute am adaugat si tofu, scurs bine si taiat. Scurs bine, da? Ca am vazut ercent un „chef” care prajea niste capere proaspat scoase din borcan, puteai sa juri ca e poligon de tir in bucatarie, nu mai zic ce reclama la Grease ar fi iesit pe pereti (daca ii si arata in clip).

Am condimentat dupa cheful meu cu oarece prafuri chinezesti, apoi am pus apa, ulei de susan si taiteii. Si un sfarc de sare, asta eu, voi ad libitum ca salina de la Cacica e mare.

Capac si gata.

slide8

Se ia un bol mare, se pune dracia si se garniseste dupa chef, inspiratie si disponibilitati. Se pozeaza repede de tot sa nu se raceasca in gerul de afara. Si gata cu reteta, restul merge pe instalatie.

 

slide9

 

Ce am mai pozat, pai frumusetea gerului, niste bufnite, plus un desert de milioane. Mai stiti ca facusem desertul ala din grau fiert, gen coliva? Ei bine, am pus straturi din el si straturi de gris cu lapte. Ma mir ca nu a inventat cineva budinca asta pana acum, doua chestii bestiale la un loc.

 

Cum era pe vremuri, du-te in casa ca ti s-a racit grisuletul. Cam asa.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s