Supa cu tarhon si usturoi

Mi-a placut foarte mult cum a iesit combinatia asta, asa ca o sa va spun asa, ca o reteta, neobisnuit, nu? Dar, fireste, fara cantitati cantarite, poate doar sa le aproximez. E mist0, as pune-o fara grija pe orice meniu de local.

slide11

 

Am tocat cubulete legume de supa, adica, un morcov, o felie de telina, doua cepe verzi (pentru ca am avut), o felie de ardei gras. Am tocat deasemenea si trei catei mai grasani ed usturoi, toate le-am lasat la dunstuit in ulei de masline. Sub capac, cu putina sare.

Dupa ce s-au inmuiat am adaugat smantana, cam doua linguri, am amestecat sa se uniformizeze (e mai simplu decat sa faci la final smecheria cu zeama calda peste smantana rece). Ca schepsis, daca vreti sa fie de regim-regim, puneti la final putin iaurt de baut sau chefir.  Am adaugat apa, cam un litru si, cand a dat in clocot, am pus dovlecel, broccoli si conopida, paste (ditalini) si tarhonul. Asta pentru ca toate fierb cam in acelasi timp, 5-7 minute si pentru ca tarhonul a fost uscat, daca ar fi fost proaspat, l-as fi pus la sfarsit.

slide12

 

Parerea mea e ca nu ii mai trebuie nimic in afara de cele descrise mai sus. Mi se pare super-supa vietii.

slide13

Va mai las niste poze de iarna. Friptura de de toate la tava e pentru ca am nevoie de spatiu in congelator, nu mananca nimeni ca atare atata carne, o sa fac o fasole fara carne langa, dar arata prea misto pentru poze ca sa nu o trag in chip.

 

Anul a inceput prost, ceea ce nu va doresc si domniilor voastre, deci rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s