„Cheescake” cu urda si dovlecei

Pai da, ca e cu cheese, adica urda. Si pentru ca are forma de prajitura. De regim hiposodat (sau nu, e foarte gustoasa, deci puteti pune si sare).

slide8

Eu am procedat asa: am amestecat urda zdrobita, cam 300 de grame, cu trei galbenusuri (merge si un ou mare, intreg, dar mai misto numai galbenusuri), marar si putina boia.

Am subtiat cu putin kefir ca sa se aseze frumos straturile si apoi am pus felii de dovlecei, crema de urda si tot asa. La final am pus un strat de jefir amestecat cu galbenus, plus niste picaturi de suc de rosii, de kiki. Maslinele de la mijloc sunt bonus, pentru o idee de gust sarat.

 

Si, fireste, era sa uit sa scriu, da, am dat la cuptor.

 

slide9

 

Se scoate din forma dupa ce se racoreste putin. Depinde de umezeala pe care o are urda, e posibil sa lase zeama, dar nu e important, se scurge din forma pe pervaz cat timp se raceste, va spun din experienta.

 

Sexyuni fata/verso plus un accident de studio in care am scapat farfuria si aparatul a declansat.

A inceput saptamana cu geruri extreme peste multa zapada din oras. Ceea ce e naspa ca de luni se incepe treaba cam peste tot, o sa fie nasol de circulat. Am pozat o natura moarta in timp ce dezapezeam.

slide15

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s