Chow mein cu pui si legume

Pe foarte scurt, chow mein sunt taitei prajiti cu legume, carne, fructe de mare, diverse combinatii, pe net o sa gasiti o droaie, fiind ceva foarte simplu este si foarte raspandit, chiar cu unele feluri oarecum standardiate. De principiu se calesc legumele/carnea, se adauga taiteii opariti si scursi, se condimenteaza cu sos de soia, asta e varianta cea mai simpla. Desigur ca pot varia multe, legumele, chiar condimentele, carne, peste, fructe de mare … sau nu. Eu va spun varianta mea de azi.

slide7

Cu foarte multi ani in urma, cand se potcovea puricele cu nouajnoua de ocale de otel, pe cand erau bucatari si nu chefi, internetul nu se ivise si oamenii inca mai cereau spritz la carciumi (jumi-juma, cu gheata si apa minerala), am lucrat pentru un chinez, nu bucatar, doar chinez, varianta lui e cam ca asta a mea. Ce mi-a zis e ca din legume e bine sa nu lipseasca putina varza. Varza-varza, nu musai chinezeasca.

Asadar am calit legumele (morcov, varza, ceapa, usturoi, ardei gras) in ulei de arahide. Am pus si puiul si dovlecel (asta am ales eu, voi, treaba voastra) si un strop de vin roze, sec, nechinezesc.

Taiteii i-am oparit separat, clatit si scurs chiar inainte sa ii adaug la cele de mai sus.

Am mai pus galangal (nu am avut ghimbir proaspat) si un amestec de condimente chinezesti (asemanator cu 5 spices), am prajit totul la comun si spre final am adaugat sos de soia si ulei de susan.

Taiteii astia nu au fost nemaipomeniti in sensul in care s-au cam rupt, dar de gustosi, au fost gustosi.

Pentru ca golesc cat de cat congelatorul am mai comis niste creveti in unt, simpli, cu vin, usturoi, patrunjel, pe langa niste cartfi gratineti, mi-au mai ramas cartofi gratinati pe care i-am pus ca garnitura la cartofi taranesti cu ou (da, da, nu glumesc, de la mine pentru mine), in restul de sos de la creveti am mai pus un cartof maruntit, un frankfurter, extra usturoi si pac, am facut o supa fierbinte de crenvusti (gen), am gasit de cumparat sangerete, l-am consumat ca atare, nu am mai mancat de secole, am obosit scriind dar cred ca astea au fost toate.

 

De prin oras, chestii haioase, imagini din gerul teribil dar insorit, de pe langa casa am facut bradul bursucesc, plus un dragon dintr-un rest de autocolant pe caer imi era mila sa il arunc, asa ca l-am lipit pe faianta. Dati pe poze sa le vedeti, aia de la piata Gorjului cu laptele muls de la producator e proaspata 😀

 

Cam atat pentru azi, ca un rezumat, in oras este supraaglomerat, traficul e infernal de la primele ore, gerul e ger, -7 sau chiar mai jos, mai e nitel si trece anul, duca-se.

 

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s