Carne de pasare

Pai nu stiu cum sa ii zic in titlu, va zic doua retete (in sensul in care voi percepeti ca retete ce scriu eu, stiti ca nu am blog culinar, sa nu avem vorbe la proces). Nu sunt o mare consumatoare de carne de pasare pentru ca este una dintre cele mai nocive, parerea mea, nu intru in polemici, sunt saracii pui si curcani indopati cu te miri ce si pe unde, dar na, din cand in cand am chef de un „ca la KFC” – desi, fireste, ale mele sunt mai bune. Si cand gasesc, apai gat de curcan ait e de nerefuzat. Azi le-am facut pe ambele nitel diferit, asa ca o sa va spun si cum.

Pulpele de pui le-am blansat, de fapt sa v-o zic pe a buna, am in plan o mancare de cartofi, pana vin sarmalele craciunului, asa ca am pus intr-o oala si gaturile de curcan si ciocanelele de pui si un ciolan de porc. Numai ca pulpele pentru pane le-am scos dupa cateva minute. Le-am lasat sa se raceasca si le-am dat prin faina amestecata cu sare si piper.

Gatzii de curcan cu ciolanul si legume de supa le-am lasat la presiune.

Continui cu pulpele, dupa faina le-am trecut prin ou batut cu smantana (mi-a ramas, am folosit ulterior la ait gatzii) si apoi prin amestec de panko, faina, piper si tarhon uscat. Subliniez, piper, care a fost in acest caz prajit, da? Nu fiert, prajit chiar.

Ei bine, cum ziceam, le-am prajit. Si am facut un sos la repezeala din smantana, mustar si usturoi. Si asta a fost.

slide10

Cat despre gati, am batut oul cu smantana care a ramas cu niste zeama fierbinte in care au fiert carnurile, plus usturoi. Si am pus bucatile de carne in zeama asta. ‘mnezeii ei de treaba, ca balsamica a fost, mai ales pentru raceala, olelei. Nu arata a fine dining, stiu. Nici nu trebuie.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Mai am niste poze de prin blide adunate, cu o fasole rapida, plus niste macaroane cu legume si parmezan, chestii la botul imparicopitatei.

Si de prin targ, nu am mai pus castane, nu am apucat, a nins, cat sa se faca mizerie, e ger, e cu daruri ca se apropie sarbatorile si oamenii croseteaza si fac cumparaciuni, e o luna misto. Cu vreme ciudata.

 

Cam atat momentan. rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s