Quiche

Adica o tarta. Care se face cu aluat de tarta (linkul este catre reteta Laurei), se umple cu diverse, in cazul nostru sarate (mortadella, ceapa, rosii uscate, branzeturi romanesti maturate – Taga si Trascau de Coltesti), se leaga cu un liezon facut din oua si smantana (de obicei, amu daca vreti a pune lapte sau iaurt sau … nimic,  nu ma bag eu) si se coace. Eu am pus pe deasupra si niste felii de dovlecel, ca aveam in plus. Da, e foarte de regim, ca in poanta aia, ce senvis nu ingrasa: jumatate de senvis. Asa si quiche-ul nostru. Da, e bun, ce sa zic.

 

Inca o chestie foarte misto, rar pe masa la mine, pentru campioni si care contine zero calorii si nu are colesterol (ma jur ca nu mint, daca te uiti la poze e cum zic eu), e maduva coapta in oase (care oase apoi se transforma intr-o minunata supa limpezita).

Stiu, porn food de-a dreptul.

 

Si ca sa dati jos daca ati gustat sau doar ati privit, nu strica sa faceti o plimbare prin oras, azi am pozat pentru dumneavoastra (si pentru mine, ca eu mai uit ce vad), dimineti in retrovizoare, un fazan la curtea Academiei Romane, castanele (mai am, da), prin padure la Baneasa,  unde sunt anume scoli, ceva ziduri, o casa superba ascunsa dupa blocuri, plus o parte din rondul de la piata Charles de Gaulle, se vede frumos cu iarba tunsa.

Nu uitati ca pozele s evad mare cu slide  show, in cazul in care va intereseaza.
rororo

Un gând despre &8222;Quiche&8221;

  1. Pingback: Mini tarte cu gris cu lapte si sos caramel cu pere | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s