D’ale gurii din batrani

E,  nu cartea, nici macar mancarea, dar printre poze se amestecara si cu mancarea aceea, da, cea pe care o urasc chefii si o iubesc toti camionagiii si, cum in ultima perioada tind catre a accede minunata meserie de caraus de oameni, de ce nu, cura de vulgaritate trebuie sa fie completa, ca sa nu il dezamagim pe idolul Ion Baiesu care, nu e asa, avea indemnuri mobilizatoare de genul: „du-te fa si ia-ti servici, la capu’ lu’ treiscinci”. Sau „aoleu, pupa-ti-as ceafa si manca-ti-as toata leafa”. Cam asa. Plus ca titlul cartii are fix cele doua sensuri pe care le intrevad eu si in unele din scrierile si pozele mele de la jurnalul neculinar.

Prima fotografie este de un umor nemaipomenit, facuta la plici din masina, blocaj pe o linie de tramvai, cioara a pozat si a fugit la fix.

Slide1

In urmatoarele trei pozografii puteti vedea evolutia pasarii zisa si Carlos, interesant este cum i-a evoluat si glasul, de la piuit infantil la gangurit serios, la penaj mai e de lucru, vrea sa zboare, e curios (sau curioasa, nu stiu ce sex are).

 

Primul potol din seria „pe capota” este carnatz cu pita si mustar. E drept ca am flambat nitel carnatul cu vin roze si painea e „kaizer”, plus mustarul e dijonez  autentic elvetian, ce daca, ideea tot aia e.

Slide5

Din drumurile noastre (mai stiti slagarul, drumurile noastre toate, ne duc in strainatate?), iesirea spre Marea Neagra pe care nu am mai verificat-o de mai bine de doi ani sa vad daca mai e albastra.

Slide6

Un domn care foloseste luneta pe post de vitrina. Pacat ca nu m-a facut societatea si soarta politai, ar fi fost o amenda amuzanta de dat.

Slide7

Caine sus, pisica jos, s-au sucit astrele.

Slide8Slide9

Revenind la cele, indubitabil, anti trend in materie de gourmet food, am fost in crasma de partea cealalta a tejghelei si am comis-o.

Slide10Slide11

SI tot din drumuri, coafura rezista si, recunosc, nu e ceva asa de simplu sa mani bidivii putere prin aglomeratia sinistra a capitalei un numar de ore ca sa faci de o chifla, iarba verde de acasa. Trec des pe langa multi monstri de otel si sticla, mai ales in nordul capitalei, dupa care prin diverse cartiere ozonate, carciumi sau mall-uri, deja vad un pattern infernal, aud si multe discutii, tot tipar,  nu vreau sa trag o concluzie jignitoare, sa ma pis contra vantului, dar totul seamana cu un urias musuroi, oamenii din ce in ce mai mult cu o uriasa turma iar Matrix, filmul, incepe sa capete mult sens.

Slide12

Nici macar curcubeul dublu nu am reusit sa il prind (e drept ca eram in intersectie) fara o multitudine de reclame in juru-i.

Slide13Slide14

Pana si renumitele vorbe „fericiti cei saraci cu duhul” incepe sa capete un nou sens, ba chiar si turma, in sensul crestin. Mester carmaciul.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s