De trei zile si mai bine o arde pe ploaie mocaneasca, vreme de zemuri, a mea pentru ca trebuie si a lor pentru ca e necesar.
A mea.
A lor.
Si mai am de lucru ca am avut de ucis niste kilograme de piept de pui, numai bine, felul doi pentru saptamana ce va veni, dar asta alta data.
Pentru supa mea, aia chioara, iaca:
Ca vedete a avut dovlecelul si leurda (am pus si putina smantana la final, ca aveam in plus).
Apropos de culori, nu arata a ardei gras?
Nu e.
Asa, ca vorbeam despre supa, am fiert radacinoase, ceapa, ardei gras, la final am pus dovlecelul si o mana de orez …
Cateva rosioaer le-am calit pentru „fatza”.
Si gata supa mea.
La calculator se serveste calculatoristului, ei bine, da, la halba.
La capitolul cumparaciuni, abia acum mi-am facut curaj sa vad daca CIP astea seamana cu CIP alea.
Pentru cei caer au prins bombonelele anilor 70-80, mai stiti ce insemna CIP? Scria pe eticheta: Corectiv, Igienic, Parfumat 😀
Revenind la culorile noastre, inainte de a face o ciorba aproape radauteana, cum spuneam, am avut de ucis niste piept de pui in plus, m-am jucat.
Cat despre ciorba lor …
Aproape ca cea radauteana, am fiert carne si zarzavat, am taiat carnea fasii si am dres totul cu lieson facut din smantana, galbenusuri, zeama de lamaie si otet (nu aveam destul otet) si usturoi.
Ce are in plus fata de radauteana, am pus la fiert o mana de orez, sa infloreasca, pentru ca mi-a placut cum a iesit la supa mea.
Cam atat momentan, e comanda de mazare si mai trebuie sa fac ceva din doi piepti dar inca nu am hotarat ce.
rororo