A fi bucatar

A fi bucatar, ei, multi dintre voi cred ce vad la TV, miraculosii oameni super imbracati cu super preparate. Dupa ultimii nervi, incerc sa va rezum eu ce va asteapta in viata reala (desigur, daca nu aveti norocul de a deveni un produs media). Vorbesc de bucatari normali, din localuri normale in care nu intra minunata presa caer vinde gogosi prin intermediul ecranului.

 

A fi bucatar inseamna sa ai cele mai multe sanse sa dai peste un patron parvenit, plin de el, fara cele mai mici cunostinte culinare, care te invata cum se face pilaful.

 

A fi bucatar inseamna sa dai peste un patron/manager/sef bucatar/casier care fura de indoaie si te da tap ispasitor (pentru ca esti mai prost si asculti porunca aia din Biblie, cu sa nu furi).

 

A fi bucatar inseamna a suplini munca altora, spalat vase, pe jos, gestiune, curatenie (cum de ce? patronul e sarac, nu isi permite personal, ete la ei).

 

A fi bucatar inseamna lipsa dreptului la pauza, la o masa decenta (daca mananci unii considera ca furi), la fustrarea de a arunca resturile de pe mese (daca le ei la cainii din adapost se cheama ca furi, daca le arunci la ghena, nu).

 

A fi bucatar inseamna sa nu ai niciodata bani, pentru ca aduci de acasa mereu, condimente de care sefii crasmei nu au auzit, plase cu carpe spalate pe banii tai (bonus: carati atatea plase, inseamna ca furati).

 

A fi bucatar inseamna sa te abtii din inima sa te caci in mancarea patronului care are suprema nesimtire de a aduce la masa toate neamurile din dotare, de la progenituri la rude de mana a saptea si a le hrani pe gratis ca apoi sa intrebe unde e mancarea.

 

A fi bucatar inseamna sa cari dupa tine un sac de medicamente, plasturi, degresanti, pentru ca patronul habar nu are ca te tai, te arzi, te doare spatele.

 

A fi bucatar cateodata e o umilinta suprema in fata clientilor care gasesc parul sefei in placinte, a viermelui gasit in marfa de trei lei cumparata, de care, ca bucatar, raspunzi, nu e asa? Desigur, daca ai timp de o pisare intre toate poate vezi plimbarea pletelor prin oalele tale.

 

A fi bucatar inseamna cateodata sa iti dea sangele pe nas de nervi si totusi sa ai mereu nervi in plus, pentru ca desi organele statului nu ii penalizeaza pe cei care ar trebui penalizati, mereu te gandesti ca undeva, candva, ei vor plati si tu ajungi in raiul bucatarilor, la un consomme cu cei care te inteleg.

 

rororo

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;A fi bucatar&8221;

  1. Vorbesti despre aceeasi nesimtire care exista peste tot.
    Si toate provin din lipsa de educatie care se manifesta peste tot. Cel mai tare ma surprinde ca urmasii celor care sunt nascuti in epoca Ceausescu si urmasii urmasilor lor sunt needucati, avari, lipsiti de compasiune .
    Parca ne ducem tot in jos in loc sa progresam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s