Liutenita

Care e tot zacusca, da’ pe bulgareste, numai ca a lor nu are consistenta celei romanesti si cum, absolut accidental, a mea a iesit foaaarte asemanatoare cu cea de la ei, asa i-am zis, ce sa ii fac.

Slide3

Treaba, initial, a fost simpla, ardei copti, kapia, vinete coapte (vinete), ceapa, ulei, foaie de dafin, sare, piper. Ei, aici buba nitel, ca am tocat chestiile congelate si s-au facut cam pasta si raportul vinete-ardei era in defavoarea vinetelor.

Nici gand sa mai coc, asa ca am curatat, lasat cu sare la scurs, doua vinete, apoi le-am pus ca atare peste cele coapte si am plusat si cu un dovlecel mai mare, ca, fireste, am gasit la jumatate de pret.

In rest, oala batraneasca, foc mic si iubire. Iuteala nu mai pun la nimic, dar asta nu inseamna ca nu ar fi mers.

Slide1

Si pentru ca mereu ma oparesc atunci cand umplu borcanele, chiar si cu lusul, ed data asta am folosit o minunata palnie masurata fix pe borcanele avute.

Slide2

In afara de faptul ca se poate consuma ca atare, pe paine, poate fi folosit si ca adaos la mancaruri, in loc de ketchup la burgerii pe care o sa ii fac, ori sos pentru paste. Si nu numai, e foarte versatila tocano-soasa asta.

rororo

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Liutenita&8221;

  1. Pingback: Pizza, branzoaica, langoasa, varzari | Aphex
  2. Pingback: Mancarica de pui cu vinete si galusti | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s