Aglio, olio e peperoncino si alte mici chestii

AOP a fost inceputul.
Slide1

Stiu ca stiti reteta, dar o rezum, in ulei de masline se calesc usor felii de usturoi si ardei iute, se pun pastele, sare, piper dupa gust, cateodata si patrunjel, dar cum nu aveam am pus busuioc.

Slide2

Ardeii sunt din cei mov din geam care au inceput sa se inroseasca, asa ca i-am dat afara, sa moara de rusine in public.

Slide3

Urmatoarea mini-portie de paste a fost efectiv un cheg, am pus in putinul ulei ramas niste smantana, parmezan ras, iar cand sosul s-a topit si s-a legat, porumb si pastele (tot ramase). Cum ar veni resturi, Bai, bun, eu zic sa o luati de reteta.

Slide4

Omagiu lui tesoro, lui ii placea ciorba calda cu mamaliga, ti amo.

Slide5

Si bem si o bere cand ne intalnim, da? Nu conteaza pe ce lume fratiorul meu, noi o bere tot o sa bem.

Slide6

Revenind la oile noastre din Ardeal care ii fruncea …

Slide7

… fruncea fiind la doi metri de macaralei, am degustat.

Slide8

Si am pus si un borcanel mic, cu ulei, balsamic, busuioc si o feliuta de ardei iute, plantele fiind very bio, din geam.

branza marinata

Si pentru ca a trebuit sa fac de mancare si aratarii negre cu patru picioare, doi ochi si un coada, cum zicea negrul bob, apai am furat si eu din supa jivinei si mi-am facut …

Slide10

De ce i-am zis asa? Pentru ca va ard o carca de karate daca imi comentati ca e stramba farfuria sau ca e ceva nesanatos la reteta care urmeaza imediat.

Anume, bucati de pui (eu am avut spinari din alea de un leu) fierte in prealabil (si in oala) se dau prin faina amestecata cu sare, zahar, piper si 5 spices, plus boia iute afumata. Asta daca doriti, daca nu, ce ma bag eu.

Se prajesc in ulei foarte incins, de ce, cred ca e logic.

Sunt meseriase, demne de orice bere aveti pe langa voi.

pui crocant

A, eu am pus niste sosuri de prin zona, tabasco, din astea, merg de minune cu maioneza cu usturoi, cum ziceam, nu ma bag, treaba voastra. Daca nu aveti caine caruia sa ii luati mancarea din oala, puteti face cu ceva bucati de pui mai consistente dupa aceeasi metoda, ca e o chestie care se face singura si merge de minune la musafirii bautori de cinci feluri de hamei sau malt sau asa ceva (nu stiu care is alea da asa zice la TV).

rororo

2 gânduri despre &8222;Aglio, olio e peperoncino si alte mici chestii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s