Ciorba de pui cu zdrente de ou si dovlecei

E, da, stiu, reteta de ciorba, nu e reteta, plus ca la final m-am jucat cu o idee data de un amic, plus poze, normal, bagam la jurnal.

Slide1

Fireste ca avem si altele, s-au facut in perioade diferite dar cum e bezna si ploaie de cateva zile, am inceput sa fac pozele in „atelier”, cineva a ras de niste surubelnite, nici prin minte nu mi-a trecut sa fac ordine pe masa, asa ca au iesit niste poze cel putin haioase, dupa care am pus inadins intr-o poza ce e pe masa, e un mediu dinamic, sa zic asa.

Incep cu altele, am gasit un rest de foietaj cand scoteam niste legume din congelator, am pus pe el doar parmezan si sare si l-am rasucit si gata.

Slide2

Din categoria altele, am fost la mecanici, pe care nu i-am gasit, asa ca ce era sa fac, am intrat in Lidl, asta este categoria alte semipreparate. Ma jur pe rosu ca parca si astea s-au stricat, erau pachetele cu porc, numai zgarciuri, gust canci, noroc a fost cu niste pasta de curry, bagata in sos, pachetelele cam naspa. Tot Lodl pare ca s-a stricat si spre deosebire de alte magazine mari, s-a scumpit.

Slide4

Revenind la ciorba noastra, am inceput cum fac mai nou, cu cele trebuincioase la cuptor, nu numai ca iese mai buna dracia, mai limpede zeama, dar nici nu mai stai sa amesteci la legume, nu e necesar sa aduni spuma plus ca te poti uita la Miss Marple, da?

Slide5

Cand s-au copt cele din tava le-am pus la fiert in oala cu restul buruienilor, anume, frunze multe de telina, cozi de patrunjel, jumatate de punga de amestec congelat de legume diverse, vreo patru dovlecei, un cartof si, la final, cu o frumoasa rosie decojita si taiata cuburi.

Iar la finalul finalurilor, am pus trei oua batute, proaspat primite la usa, pentru ca pot si pentru ca merit.

Slide6

Puiul l-am dezosat si l-am cubulit si pe el si varianta initiala a fost cea din poza unu. Care a fost de degustare inainte sa o dreg cu niste smantana si otet, vara asta chiar am acrit ciorbele daca nu au fost inca temperaturi prea inalte.

Slide7

E, acum o vombinatie pe care as patenta-o, asa de buna a iesit. Am luat din supa de pui cu legume, am amestecat cu iaurt, marar, cubulete de ardei copt si putina zeama de la ardei copt si am pus o conserva de ton in ulei de masline. A iesit ceva nemaipomenit de extraordinar, jur pe rosu, deci rezume: supa, laptat (RAR citire), marar, otet, ardei copt, peste. Bai, e nebuneala. Mai am doua baxuri de conserve de ton, cred ca ma mai joc cu el ca e cam de mult pe acolo, de la craciun, primit in pachet.

Slide8

A, de surubelnitele din poza anterioara au ras fetili de a trebuit sa imi fac ordine pe birou, dar pana la urma am decis ca sunt mai haioase pozele asa, fara legatura cu mancaea, ca si cum ai manca in atelierul auto, printre vibrochene si cabluri.

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s