Ghiveci mediteranean

Eu l-am botezat asa, daca nu va place ii puteti zice oricum, eu am avut motive. Maslinele erau turcesti, uleiul italian, busuiocul, ei da, din geam, dar rosii cu busuioc am vacut eu la TV ca e ceva nemaivazut de mediteranean, plus atingerea de final mi-a amintit de shakshuka. A da, sosul de rosii era spaniol, deci pe scurt, asa il cheama pe el si gata.

Slide1

Am pozat toate straturile ca sa nu uit eu ce am pus in el, nu ca nu ati avea voi cunostinta de cum arata ingredientele, stiu ca cititorii mei sunt mai inteligenti decat ai lor (credit Catavencii). Lipseste vanata, nu am gasit in trei locuri, am sunat un vecin sa imi ia din piata si a venit, da, ca parca il trimisesem sa aduca moartea, a vanit cand era ghiveciul gata, deci canci vanata dar oricum nu mai avea prea mult loc.

Va zic straturile (printre ele, fireste, sare, piper, lalala). Varza usor inmuiata sa nu ocupe loc (e si putin morcov, testam un robotel). Apoi ceapa, mazare, leurda, frunze de conopida, ardei copt, morcovi (de data asta cum trebuie), pastai galbene (fierte putin inainte), cartof, dovlecei, ciuperci (acum ar fi mers vanata vietii).

Slide2

Sosul l-am facut din Tomato Frito (am luat de curiozitate, are rosii si ceapa fripta in ulei, este delicios, merge la un Bloody Mary de rupe), putin vin si apa de la pastai. Nu m-am complicat cu condimente, au legumele destul gust.

Slide3

Deasupra de fapt am pus mai intai rosii, masline si busuioc.

Slide4

Abia dupa aceea sosul (si era sa scap totul pe geam in cautarea luminii, ca sa vedeti culorile, asa ca nu vedeti culorile ca am preferat sa raman cu ghiveciul).

Slide5

A stat cam o ora jumatate in cuptor, timp in care am apucat sa incep sa bibilesc la o cutita.

Slide10

Atunci mi-a traznit sa pun si oua, nu intregi ca la shakshuka ci batute.

Slide6

Cam in douazeci de minute, gata. Am gasit si putina lumina pe masa de lucru.

Slide7

Ca vorba aia, cine-i harnic si munceste, papa tot ce vrea, cine-i lene si putoare papa tot asa.

Slide8

Tot ce mai trebuie e niste pita, de inmuiat in sos, asta daca nu mancati cu lingura, fara pita. Stiu ca e anti paleo reteta, dar asta am, cu asta defilez.

Slide9

Normal ca legumele pot varia, am uitat sa spun ca am pus ulei de masline peste toata creatia, ideea e ca mi-a placut izul dat de combinatia finala, rosii, masline, busuioc.

rororo

6 gânduri despre &8222;Ghiveci mediteranean&8221;

  1. cat de fain l-ai aranjat! ia sa invat si eu de la tine, ca eu de obicei fac ghiveciul… ghiveci 😀 :D! mi-ai facut pofta, arata mvaaaaaaaaaaiiiiii grozav!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s