Musaca din carne, cartofi, conopida si ardei copti

Nu e ceva clasic, dar promit ca e bun. Nu am avut nici rabdare sa se racoreasca, sa o tai frumos, mirosea prea misto, deci dupa paranteza o sa urmeze reteta.

musaca

Inainte, diverse pentru jurnal, a inflorit mana maicii domnului, e un miros divin.

Slide2

In ce mi-a ramas de la burgerul de ieri am pus ou si pesmet si a iesit o chifteloaie, da, buna, reteta compozitiei e cea de ieri, cum spuneam.

Slide3

Si daca tot am ars-o pe carne tocata, de ce nu, o ciorba de perisoare, n\banala in sinea ei, fabuloasa in esenta.

Slide4

Sa revenim la musaca, reteta e foarte simpla (nu e cu carne calita), are multe legume si se poate jongla in functie de ofertele de sezon, eu va spun cum am facut-o pe a mea, dar ii puteti pune lejer dovlecei si vinete printre straturi.

Carnea am amestecat-o cu ceapa tocata, cartof crud, morcov, pasta de tomate, sare si piper. Carnea a fost amestec, asa ca puneti ce vreti.

Am cladit la rece institutia dupa cum urmeaza: Cartof, ardei copt, carnea, perete de cartof, buchetele de conopida (in afara de ardeiul copt, da, totul crud).

Slide5

AM pus felii de rosii si am acoperit cu apa si vin sec (nu e nevoie de vreo supa sau cub, sunt destule arome, pe cuvant).

Cand toate erau aproape facute am nivelat si am turnat un liezon faut cam ca un aluat de clatite, ou, faina, lapte, marar.

Am lasat sa se inchege bine si basta. Per total a stat cam trei ore la cuptor, foc mic.

Slide6

Aluatul s-a comportat exemplar, daca ma comportam si eu exemplar sa las la racorit …

Slide7

Nu am rezistat sa nu imi arat o portie, combinatia merge misto, daca ma intrebati, cel mai misto, adica daca as pune, de exemplu, vinete, nu as mai pune conopida.

Slide8

AM vrut sa o pun in cana, conform trendului. Sau in platou oval. Dar nu a fost sa fie, am mancat-o la atelier 😀

Slide9

E super misto chestia asta si reincalzita, reiau pentru unii: cartof, ardei copt, compozitie de carne, conopida, vin, sos de faina cu ou si lapte, verdeata si, fireste, nu uitati de sare si piper si mai ales spalati cu grija alimentele, da? Nu le luati din punga sau caserola si pac la gatit, nu e bine, poate dauna sanatatii.

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s