Supa de pui cu taitei

Mda, stiu, mare branza, dar este dupa metoda folosita la supa de baza, plus ca a iesit foarte buna, plus ca a fost cu hlizeala si mai am poze de hlizeala, deci aceasta este o reteta. Si e buna.

Slide1

Dar mai intai, celelalte, prima chestie e ca studiez inca „liptzoiu”. S-a decretat, un amestec de diverse branzeturi cu diverse condimente se va numi de acum incolo „liptzoi” pentru ca asa vrem noi. Despre al meu v-am povestit (cas, branza de capra, sare, chimen) si inca mai lucreaza el in borcanul lui, il gust zilnic intr-o forma sau alta ca sa vedem evolutia.

Incepe sa se iuteasca, l-am pus cu un ou fiert in apa pe niste mamaliga rece.

Slide2

Poza care urmeaza trebuie musai, dar musai pastrata, reteta de cartofi prajiti a fost foarte apreciata intr-un anume cerc si, daca nu o stiti, poate o reiau la un moment dat, e cu miligrame si optsprezecimi, neaparat poza la colectie.

Slide3

Ultima chestie inainte de a trece la supele noastre e un mini-caprese, prima frunza sacrificata din busuioc, o felie de rosie, „liptzoi” si ulei de masline. Hapuri pentru mama mare, cum ar veni, ca amuse bouche suna cam pretios.

Slide4

Trecand inapoi la supa noastra, am pus intr-o tava urmatoarele: spate de pui, radacinoase, ceapa, usturoi (da, cu tot cu coaja), rozmarin din gradina.

Am stropit cu ulei, am presarat sare.

Slide5

Am copt pana cand a caramelizat glucida (imi place cum suna asta cu a caramelizat glucida, nu ma pot abtine).

Slide6

Am pus totul la fiert in apa si am adaugat extra legume, supa trebuie sa fie bogata in legume, am pus ce am mai avut, amestecuri, ardei gras, praz, de toate pentru toti.

Slide7

La final am pus si taitei, amu daca puneti de casa, de masa, treaba voastra, eu am avut unii ieftini, cumparati de la piata.

Slide8

Pentru cei mai putin priceputi in ale cititului: se coc radacinoasele, ceapa, carnea, se pun legume dupa plac si apa, se fierbe, sare, basta. Fara piper si ardei iute, pai cum de ce?

Slide9

Am uitat sa mentionez ca este vorba despre supa cainelui, asa e? Bineinteles impartita frateste (plus pus la congelat o parte, pentru ca iese foarte concentrata). Ma rog, mai mult sau mai putin frateste ca eu am furat si o spinare si am aruncat si o bucata de mamaliga acolo in blidul meu.

Slide10

Si mai spre cina nu m-am putut abtine sa nu mai fur niste polonice, inca o bucata de spinare si sa arunc peste toate o lingura de smantana, trei catei de usturoi si niste otet de tarhon. Imi pare rau caine, tu nu ai voie.

Slide11

In supa asta care iese foarte clara, se pot face multe, clasic, galusti, taitei, tortellini, poate fi o baza pentru niste sosuri fantastice si poate fi congelata in cuburi doar pentru un adaos care inlocuieste de minune produsele sarate si imputite cu reclama la TV. In rest, pofta buna, caine.

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s