Gustari

Nu sunt retete, inca nu m-am prins de ce au trecut astia butoanele din stanga in dreapta, din dreapta in stanga, din ma-sa ghem. Mai mult poze, idei, cumparaciuni.

Slide1

Da, am repetat fasolea batuta, la amuse bouche, cum zicea cineva, respectiv la imbucatura, cu ceapa crocanta, nu de alta, dar murdaresti mai putine daca vin musafiri si insiri lingurite pe masa.

Am si gasit ceva misto de tot, sardinute zic ei, pe eticheta scrie ceva gen sprot, nu stiu, sunt pestisori mici, marinati, exceptionali, Gusturi Romanesti (da, aia care au tradus toba de porc cu pork drum). Pe astea le-au gresit bine.

Slide3

Slide2

Am refacut sarmalele cu untura de gasca (da, in poza arata ca un gnom din cine stie ce film cu gnomi dar daca tot am pozat, de ce nu).

Slide4

Am descoperit ca cele mai bune oua de cumparat sunt cele de la cei care au gaini la tara, cum e doamna de la curatenie si da, da si pe datorie, o bunaciune.

Slide9

Chiar bunaciune.

Slide10

Normal, cu branza (facuta crema, dar tot telemea) si o salata sanatoasa de carnat de la fete, cica sa vad cum e, nu e nemaipomenit, dar a mers.

Si de gatit, am gatit, da.

Slide8

Am fiert doua bucatele de spate de pui cu tot felul de legume si cotoare de varza. Ati ghicit, pentru Casi, aia e portia ei.

Si pentru ca aveam chef, o bucata de spate am facut-o pentru mine cu cartofi, toate date cu amestec de ulei de ciuline, de soia, de masline, plus niste galangal si boia afumata.

Slide5

Slide6

Da, din cauza pestisorilor alora mi s-a facut dor de Amsterdam si am scos la bataie paharelul care imita plasticul zdrobit, plus ca am tot uitat sa pun poze de genul asta pentru mama lui Pascal, cu chestii pe final si manjite, asa, de a dreaq ce sunt 😀

Slide7

Cred ca nu am ratat nimic, inca ma dor creierii mici si mijlocii de la schimbarile astora, beep boop si de la mine lor.

Cum spuneam, pentru pretiosi, nu, nu am retete, numai prostioare, sa nu aud ca vrea cineva grame si costuri la spate de pui luat de la gura cainelui si copt nitel …

rororo

4 gânduri despre &8222;Gustari&8221;

  1. Buna, este un rizom ca ghimbirul, aroma difera putin, deci se poate pune si ghimbir, oricum reteta e de casa, versatila, eu am avut galangal si nu ghimbir, aia e 🙂

  2. Ceva luat mai de mult de la billa, din anghinare sau alt ciuline neam cu ea, nici nu mai stiu, am pus poza dar o sa o mai pun odata, e misto, neutru la gust, groscior si rezistent la temperaturi, mai am foarte putin ca il amestec cu alte uleiuri cand imi fac eu uleiul meu special de prajit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s