Tatin cu dulceata de zmeura

Da, simpla pentru oricine, simpla si pentru mine, buna, ca orice e caramelizat.

Tatin

Pasul unu e sa curatati si sa taiati marul, pasul unu e simplu: dupa chef. Eu am avut chef sa il fac rondele.

Slide2

Slide3

Pasul doi e sa pregatiti baza, unii caramelizeaza, unii mai puturosi ca mine care nu vor sa murdareasca mult ca sa nu spele si sa nu dea bani la Apanova pun totul in vasul in care se face prajitura asta, placinta, ce o fi ea.

In cazul de fata, pentru un mar, am folosit un cub de unt cam de 70 de grame, doua linguri rase de zahar (brun, dar nu ii musai sa fie bronzat) si doua lingurite de dulceata de zmeura de la prietena mea Elena.

Slide4

Am pus la cuptor sa se caramelizeze si la final a rezultat asta.

Slide5

Glumesc, ala e un pateu de la Lidl, deci pasii urmatori vin asa: se pun merele in caramel, direct in vas, deasupra foietaj (eu am cumparat din cel care nu creste foarte bine) si in niciun caz nu o uitati prea mult in cuptor.

Slide6

Poza de mai sus a fost reality show, de ars nu s-a ars, portionata si pozata de aproape e chiar prezentabila.

Slide7

Bineinteles ca ar merge de minune cu inghetata cu vanile, dar nu aveam pe stoc, s-a terminat momentan.

Deci ca sa rezum, ca mai intra dislexici, un mar mediu, caramel din doua linguri de zahar, doua lingurite de dulceata de zmeura, 70 de grame de unt, pus merele in caramel, acoperit totul cu aluat de foietaj, la cuptor si basta.

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s