Clatite cu mandarina, umplute cu crema de telemea

Si cu nitica dulceata de cirese amare, zburda aromele pe valul palatin la combinatia asta, pana si olteanul meu care nu mananca dulce cu sarat a infulecat.

Slide1

Dar inainte, sa stam putin de palavre, sa reocupam interetul degeaba. Clatitele au fost unicul desert la o combinatie de fondue si raclette, o masa intre prieteni.

Slide2

Mai pe scurt, pentru cine nu stie ce inseamna asta, inseamna cand te aduni si aduci ce ai prin batatura, fiecare dupa fonduri sau restante frigorifice. Imi asum licenta poetica pentru ce scriu.

Ajungem si la clatite, ca pe ultima aproape era sa o ard de tot 😀

Slide3

Dar am avut o clienta care nu s-a plans, a zis pe caineste: cine, eu, clatita????

Slide4

No amu sa revenim la reteta pentru ca e misto. Eu am folosit trei albusuri si un ou intreg, faina pana s-a legat un aluat cleios (am descris de o mie de ori cum se fac repede clatitele, nu ma apuc sa cantaresc acum ouale si faina ca nu plateste nimeni). Am pus si putin, foarte putin zahar, un praf de sare, apoi am subtiat intai cu sucul unei mandarine zemoase (i-am adaugat si coaja in compozitie).

Slide5

Pana la consistenta pe care am vrut-o (eu fac clatitele destul de subtiri de fel, dar fiecare dupa chef) am subtiat cu lapte.

Le-am copt clasic, in tigaie unsa cu ulei la fiecare clatita.

Am umplut cu crema de telemea cumparata (inca am curiozitatea sa vad cat tine calitatea cremei de la Napolact) dar merge de minune orice branza veche si sarata, amestecata cu smantana sau chiar iaurt.

Am garnisit cu dulceata de cirese amare. Daca nu va puteti imagina subtilitatile gusturilor, mare pacat, trebuie sa faceti o tura de clatite cu mandarine, branza si dulceata buna. Merge si de visine.

Slide6

Am o idee, daca nu intelege careva ceva, poate intreba amabil, fara sa se dea in stamba neaparat, v-as aprecia bunul simt celor care imi calcati pragul. Daca nu se poate, mistourile mele sunt mai tari decat mistourile voastre. Pentru ca pot 😀

rororo

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Clatite cu mandarina, umplute cu crema de telemea&8221;

  1. Pingback: Ce poți face cu două ouă (5): pseudo-blinele dintr-un ou | Ghidul bucătarului leneș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s